Hyundai že tretjič izbran za predstavljanje vozil na gorivne celice

Petek, 16 Maj 2014

Prvi množično proizveden serijski avtomobil na gorivne celice, Hyundai ix35 Fuel Cell, je bil že tretjič zaporedoma izbran kot demonstracijsko vozilo za uradnike Evropske Unije, v okviru projekta Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU).



Dva avtomobila Hyundai ix35 Fuel Cell, bosta tokom leta 2014 dana na uporabo članom Evropskega parlamenta, evropskim komisarjem, uradnikom EU in drugim politikom v EU.

Hyundai Motor je prva vozila na gorivne celice posodil FCH JU že oktobra 2011. V tem času je bil ix35 Fuel Cell predstavljen vodilnim uradnikom EU in širši publiki na številnih predstavitvenih vožnjah in na javnih dogodkih po Evropi. Hyundaji ix35 Fuell Cell so že dani na leasing več javnim in privatnim flotam vozil, večinoma v Evropi, kjer je EU vzpostavila “vodikovo pot” in vzpodbujala izgradnjo polnilnic z vodikom. Omenjene flote so večinoma na Danskem, Norveškem, Švedskem, Finskem, v Nemčiji in Franciji.

V aprilu je Hyundai tudi objavil, da bo dostavil 75 vozil ix35 Fuel Cell za največji pan-evropski projekt Hydrogen for Innovative Vehicles (HyFIVE). Vozila bodo uporabljali v italijanskem Bolzanu, danskem Kopenhagnu, nemškem Munchnu in Stuttgartu, avstrijskem Innsbrucku in angleškem Londonu.
 

Aleksander Praper