Ichiban priznanja najboljšim trgovcem

Ponedeljek, 10 Maj 2010

Slovenski poblaščeni prodajalec vozil Toyota je prejel najvišje priznanje podjetja Toyota na njeni letni podelitvi nagrad za zadovoljstvo strank (European Customer Satisfaction Award) “Ičiban” 2010, ki se je prejšnji večer odvijala na lokaciji Le Rendez-Vous Toyota, razstavnem prostoru podjetja, ki je na Elizejskih poljanah v Parizu.

Center Jereb z obalne regije Izola je prejel nagrado kot priznanje za njihova izjemna prizadevanja za zadovoljstvo strank, tako na področju prodaje kot tudi poprodaje. Nagrajencu g. Andreju Jerebu je priznanje za podjetje Center Jereb izročil g. Tadaši Arašima, glavni izvršilni director in predsednik podjetja TME.

V ocenjevanje je bilo vključenih približno 2.600 evropskih pooblaščenih prodajalcev, rezultati pa so bili zbrani na podlagi nenehnega nadzora dela, ki je del standardov podjetja. Na podlagi izjemno strogih meril izbora je kar 41 pooblaščenih prodajalcev doseglo to veliko priznanje Toyote v Evropi.

G. Tadaši Arašima, ki je govoril na slovesnosti ob podelitvi nagrad, je povedal: „Načelo, da je stranka za nas vedno na prvem mestu, ostaja temelj Toyotine filozofije. Prav vsak član naše skupine po vsej Evropi zagotavlja, da se strankam vedno zagotovi najboljša ponudba, saj so naši pooblaščeni prodajalci izjemno predani zagotavljanju najboljših storitev našim strankam in to na vseh področjih. Današnji zmagovalci spadajo med najboljše med najboljšimi, saj je zadovoljstvo strank del njihove vsakodnevne predanosti odličnosti.”

„Ičiban” je japonska beseda, izposojena iz fraze „okijakusama ičiban”, kar pomeni „stranka je na prvem mestu”, kjer „ičiban” pomeni „prvi” ali „številka ena”. Odkar je podjetje TME začelo vsako leto podeljevati nagrade „Ičiban”, prvič se je to zgodilo leta 2006, so se dosežki Toyotinih pooblaščenih prodajalcev kar zadeva zadovoljstvo strank izboljšali za približno 19 % na področju prodaje in za 13 % na področju poprodaje.