Izjava družbe PSA Peugeot Citroen glede preverjanj emisij

Ponedeljek, 18 Januar 2016

Rezultati testov, ki jih je opravil tehnični odbor pod vodstvom Francoske ministrice za okolje, Ségolène Royal, potrjujejo, da na vozilih skupine PSA Peugeot Citroën ni bila odkrita nobena anomalija. Namen testov, ki jih je opravilo Francosko tehniško združenje za avtomobile, motocikle in kolesa (UTAC), je bilo preverjanje skladnosti vozil na področju emisij škodljivih izpušnih plinov.

Rezultati testov so potrdili primernost PSA-jevih tehnoloških rešitev za obdelavo emisij škodljivih izpušnih plinov. Prvi rezultati so potrdili tudi učinkovitost sistema za naknadno obdelavo "BlueHDi" s tehnologijo za selektivno katalitično redukcijo (SCR), ki je umeščena pred filtrom trdnih delcev (FAP) in omogoča obdelavo dušikovih oksidov (NOx), ki jih odvajajo dizelski motorji. To tehnologijo se od konca leta 2013 uporablja za vsa vozila z dizelskim motorjem Euro6 skupine PSA.

Družba PSA Peugeot Citroën hkrati tudi izjavlja, da ni bila vpletena v nobeno preiskavo Generalnega direktorata za konkurenco, potrošnike in boj proti goljufijam (DGCCRF).