Jaguar bo v Frankfurtu predstavil SUV F-pace

Sreda, 09 September 2015

Jaguar bo na avtomobilskem salonu IAA 2015 v Frankfurtu nakazal prihodnost in proslavil 80 čet tradicije z dramatično predstavitvijo svojega prvega zmogljivega športnega terenca F-pace, ki bo naprodaj prihodnje leto.

Jaguarjev prvi zmogljivi športni terenec F-pace se v videu, ki ga prvič predstavlja svetu, izkaže z okretnostjo in prednostmi lahke konstrukcije. Zakamuflirani prototipi so se pred tem že dokazovali med podporo ekipe Team Sky na kolesarski dirki Tour de France, za njim pa je tudi več kot 400.000 kilometrov ekstremnih preizkusov na poligonih skupine Jaguar Land Rover v Dubaju in na severu Švedske ter uspešno premagane najtežje ceste na svetu.

Kevin Stride, direktor linije modelov v podjetju Jaguar Land Rover: “Leta 2015 praznujemo Jaguarjevo osemdesetletnico, zato smo s preobrazbo znamke poskrbeli, da je to res izjemno leto. Začeli smo ga z uvedbo jaguarja XE, ki mu je kmalu sledil novi XF. Danes smo vsi v Jaguarju izjemno ponosni, saj predstavljamo našega prvega zmogljivega športnega terenca, model F-pace.


 
Jaguar F-pace bo na razstavnem prostoru v Frankfurtu predstavljen skupaj z osveženim jaguarjem XJ in novima XF ter XE, poleg teh pa bo videti še F-type, ki je sedaj na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in ročnim menjalnikom.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper