Jaguar in Team Sky slavita tretjo zmago na Tour de France

Ponedeljek, 27 Julij 2015

Sodelovanje, ki sta ga leta 2010 sklenila Jaguar in britanska kolesarska ekipa Team Sky je na najbolj znani kolesarski dirki na svetu – Tour de France – prinesla že tretjo zmago. Zmagovalec tokratnega Toura je ponovno Chris Froome, ki je slavil že leta 2013. Jaguar pa je prvo in zadnjo etapo dirke izkoristil tudi za prikaz zakamufliranega bodočega SUV-ja F-Pace.

Jaguar je za prototip SUV-ja F-Pace, ki ga bodo uradno predstavili septembra v Frankfurtu, pripravil prav posebno prevleko, s katero so proslavili tretjo skupno zmago v času sodelovanja s Team Sky. Prototip so uporabili kot spremljevalno vozilo na prvi etapi, v Utrechtu, včeraj pa so ga poslali še na zadnjo etapo, kjer je za Chrisom Froomom prečkal ciljno črto. Fotografije ekipe Team Sky, ki so nastale med tokratno dirko so služile kot osnova za kamuflažo prototipa F-Pace.


 
Jaguar je lansko leto postal tudi poseben inovacijski partner ekipe in s tem dal na voljo svoje bogato tehnično znanje, kar je bistveno pripomoglo k izboljševanju aerodinamike in zmanjševanju vibracij na kolesih Pinarello DOGMA F8 in DOMGA K8-S kakor tudi pri razvoju čelade KASK Protone V2.0.
 

Aleksander Praper