Jaguar Land Rover osvojil tri priznanja Best Cars 2016

Četrtek, 11 Februar 2016

Na 40. podelitvi prestižnih priznanj ‘Best Cars’, po izboru bralcev revije auto motor und sport, je Jaguar Land Rover osvojil tri zmage in štiri druge uvrstitve med najboljše tri v razredu uvoženih vozil.

Lani predstavljeni novi jaguar XF nadaljuje sedem zmag predhodnika in je osvojil osupljivih 40,2 odstotka glasov v razredu ‘uvoženih večjih limuzin’. Maserati ghibli je na drugem mestu osvojil 26,1 odstotka, volvo V70/XC70 na tretjem pa 10,9 odstotka.

Jaguar XE je bil prav tako uspešen kot lani in je z 22,3 odstotka glasov bralcev ponovno osvojil zmago v kategoriji ‘srednjega razreda’. Sledila sta mu škoda superb (21,7 odstotka) in alfa romeo giulia (18,5 odstotka).

Jaguarjeva sestrska znamka Land Rover se je na prvo mesto zavihtela z modelom Range Rover Evoque, ki je tako ponovil svojo lansko zmago. S 34,1 odstotka glasov je bil evoque prepričljiv zmagovalec v segmentu ‘kompaktnih športnih terencev’, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila škoda yeti (7,5 odstotka) in mazda CX-5 (6,1 odstotka).

Izjemni rezultati imajo posebno veljavo, saj se je mednarodnega glasovanja udeležilo več kot 200.000 bralcev specializirane revije iz 18 držav. Zmage so dopolnile tudi uvrstitve modelov Jaguar F-TYPE (Coupe in Convertible), Range Rover Sport in Range Rover med najboljše tri.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper