Jaguar je na Tour de France prvič pokazal prototip bodočega SUV-ja F-Pace

Nedelja, 05 Julij 2015

Jaguar je tudi to leto sponzor ekipe Team Sky na kolesarski dirki Tour de France, zato so se odločili kot spremljevalno vozilo na prvi etapi uporabiti kar prototip težko pričakovanega SUV-ja F-Pace. Posebni oddelek Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations je zasnoval tudi unikatne nosilce za kolesa Pinarello Bolide TT, ki bodo nameščeni na rahlo zakamufliranem modelu F-Pace.

Prvi Jaguarjev SUV bo v končni podobi razkrit še letos in je v zadnjih fazah razvoja. Prototipni jaguar F-pace pa je nastopil že na včerajšnji prvi etapi kolesarske dirke Tour de France, ki se je pričela v nizozemskem Utrechtu. Spremljevalni Jaguarjev prototip ima še nekoliko prekrite končne detajle karoserije, zato je oblečen v prevleko, ki se sklada s podobo Team Sky in je videti kot kombinacija več plasti karbona, gume in verig, kar pomaga prekriti natančno obliko jaguarja F-pace.

Del razvoja modela F-Pace je bilo tudi testiranje na kolesarskem kampu Team Sky, kjer je kolesarski šampion Chris Froome preizkušal vsakodnevno uporabnost bodočega SUV-ja in od tam tudi izvira prvi v seriji predstavitvenih filmov.

Jaguar bo serijskega F-pace predstavil septembra, kot svojo glavno novost v okviru mednarodnega avtomobilskega salona v Frankfurtu.


Aleksander Praper

Razvoj ideje in koncepta


Priprave na dirko Tour de France