Jaguar XF že četrtič prejel nagrado Auto motor und sport

Četrtek, 02 Februar 2012

Bralci priznane nemške revije Auto motor und sport so izbrali limuzino Jaguar XF za najboljši avto v svojem razredu. V anketi je sodelovalo več kot 100.000 bralcev. XF je nagrado za najboljšega v zgornjem srednjem razredu prejel že četrtič zapored, letos pa je v anketi zanj glasovalo kar 45,8 odstotkov vseh bralcev, kar je še izboljšalo uspeh iz prejšnjega leta.


Peter Modelhart, generalni direktor družbe Jaguar Land Rover v Nemčiji je dejal: ''To je nagrada za trdo in uspešno delo trgovcev in delavcev podjetja. Z našimi vrhunskimi modeli želimo v prihodnosti doseči še več priznanj.''

Bernhard Kuhn, direktor za evropski trg, Jaguar Land Rover je dejal: ''Nemčija je za nas eden najpomembnejših trgov. Še posebno pa smo veseli, da nas avtomobilisti opazijo med tako hudo konkurenco, kakršna je v Nemčiji.''

Letos je jaguar XF z dodatnimi estetskimi spremembami še izboljšal svoj položaj v svojem razredu. V njem tudi kraljuje kot najbolj uspešen uvoženi model. Jaguar XF nudi široko paleto motorjev, ki sega  od 2,2-litrskega dizelskega motorja, z inteligentnim Stop – Start sistemom, pa do 5,0-litrskega V8 motorja, s 375 kW (510 KM), ki potrebuje od 0 do 100 km/h le 4,9 sekunde.



V anketi je skupno sodelovalo 116.000 bralcev revije Auto motor und sport, na izbiro pa so imeli 311 modelov v desetih različnih kategorijah. Od pričetka izdelave leta 2008 je Jaguar XF do danes dobil skoraj 100 svetovnih nagrad. Najnovejšemu uspehu modela XF sledi tudi nagrada  ugledne nemške revije Auto Bild Sportscars, katera je okronala model XKR-S z nazivom Sports Car of the Year 2011 oziroma najboljši športnim avtom leta 2011.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper