Kajakaši se bodo še naprej vozili s Fiatovimi vozili

Petek, 11 Julij 2008
Avto Triglav, zastopnik in distributer osebnih vozil Fiat in lahkih dostavnih vozil Fiat Professional je danes Kajakaški zvezi Slovenije predal nova vozila: dva Fiata Ducata in Grande Punta za kajakaša Petra Kauzerja.

Avto Triglav z blagovno znamko Fiat sodeluje s Kajakaško zvezo že od leta 1996. V dolgih letih uspešnega sodelovanja se je izkazalo, da so zanesljiva vozila Fiat Ducato odlično prevozno sredstvo za ekipo, ki na leto naredi ogromno številko kilometrov. Fiatova Ducato 33L Combinato 4v PMH2 120 MJ in  Ducato 30L Panorama 4v PCH1 120 MJ bosta od danes skrbela ne le za zanesljiv prevoz ekipe, temveč tudi za prevoz kajakov in opreme.

“Veseli smo, da lahko našim odličnim kajakašem ponudimo zanesljiva in zmogljiva vozila, v katerih varno ter udobno potujejo, ter jim tudi na ta način pomagamo pri osvajanju njihovih ciljev,” je ob današnji predaji povedal pomočnik direktorja Avta Triglav Dušan Mikuž.

“S sodelovanjem z Avtom Triglav smo izredno zadovoljni. Naše ekipe so velike in ker zelo redko uporabljamo letalske prevoze, veliko časa preživimo na cestah in neštete kilometre premagujemo z zanesljivimi Fiatovimi vozili. Zadovoljen sem, da lahko naše sodelovanje oplemenitimo z dobrimi rezultati na svetovnih in evropskih prvenstvih,« pravi direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc.

Kajakaši so sicer trenutno z mislimi pri bližajočih se olimpijskih igrah. Kajakaš leta 2007 Peter Kauzer:»Uspeh na zadnji tekmi v Tacnu je bil še dodatna motivacija in zagon pred olimpijskimi igrami. Hiter sem, potrebno je bilo odpraviti še napake in to mi je uspelo. Na olimpijske igre se odpravljam z odlično popotnico.«

Direktor Jelenc pa dodaja: »Peter bo vsekakor v igri za kolajno, saj je zadnja 4 leta vseskozi v samem svetovnem vrhu in tudi letos je med najhitrejšimi. V ekipi, ki odhaja na olimpijske igre sta še Špela Ponomarenko in Jernej Župančič Regent, za katera menim, da sta sposobna uvrstitve v finale, kolajni pa bi bili prijetno presenečenje.«


Avto Triglav