Koncern PSA Peugeot Citroen se je preimenoval in predstavil nove načrte

Sreda, 06 April 2016

Koncern PSA Peugeot Citroen se je včeraj preimenoval v PSA Groupe, predstavil nov logotip in strategijo «Push to pass» za naslednjih 5 let. Z nadaljevanjem obnove koncerna, ki vsebuje avtomobilske znamke Citroen, DS in Peugeot, se bo širil tudi spekter poslovnih dejavnosti, zaradi česar se očitno niso želeli več osredotočati zgolj na imena dveh avtomobilskih znamk.

Identiteta koncerna PSA kakršno smo poznali doslej, izvira še iz leta 1991. Nova podoba pa naj bi zrcalila tudi širitev dejavnosti, ki bi razširile sedanjo bazo kupcev s pomočjo digitalnih inovacij. Podobo, ki simbolizira vitalnost treh znamk Skupine – Citroena, DS-a in Peugeota ter drugih sedanjih in bodočih dejavnosti, so zasnovali kar v lastnem oblikovalskem centru Peugeot Design Lab, ki so ga pred nekaj leti ustvarili za nudenje storitev oblikovanja zunanjim podjetjem.

Glavni ambiciji koncerna PSA Group sta:

  • Biti odličen proizvajalec avtomobilov z izvrstno učinkovitostjo
  • Postati prednostni globalni ponudnik storitev mobilnosti za celotno življenjsko dobo strank


Strategija Push to pass, ki so jo zastavili za obdobje med leti 2016 in 2021 si prizadeva za zadovoljitev bodočih potreb kupcev, na podlagi predvidevanja sprememb vzorcev uporabe avtomobilov. Naraščajoča pričakovanja kupcev so povzročila spremembo podjetja na način, ki bo omogočal izkoriščanje njenega celotnega potenciala, izkazanega tudi ob izvrševanju strategije “Back in the Race”.

Bodoča strategija predvideva večanje marž in dobičkov na podlagi razvoja in zmanjševanja stroškov. Do leta 2018 naj bi prihodke povečali za 10 %, do leta 2021 pa še nadaljnjih 15 %. To nameravajo doseči z novim poslovnim modelom in optimizacijo obstoječe baze kupcev s pomočjo digitalizacije, ponudbe več znamk, poprodajnimi storitvami, rabljenimi avtomobili, storitvami mobilnosti ter upravljanjem flot.

Osredotočili se bodo na visoko kakovost in izrazito ločevanje znamk Citroen, DS in Peugeot. Intenzivna produktna ofenziva bo prinesla 26 osebnih in 8 lahkih komercialnih vozil, vključno s pick-upom, z nosilnostjo ene tone. Velik pomen naj bi imele napredne tehnologije, zato napovedujejo 7 hibridnih in štiri električna vozila ter razvoj programa za povezana in avtonomna vozila.
 

Aleksander Praper