Konec akcije VOZIM 202 - bravo gre v Novo mesto

Sobota, 14 Maj 2011
V soboto, 7. maja  se je pred Avtom Triglav PSC Ljubljana zaključila akcija VOZIM 202, ki je v sodelovanju s fiatom bravo promovirala varno, varčno, ekološko in odgovorno vožnjo.



Šest sobot so v šestih krajih po Sloveniji (Mariboru, Novemu mestu, Kranju, Celju, Kopru in Ljubljani) izbrani poslušalci Vala 202 v fiatu bravo prevozili vnaprej določeno pot. Na sovoznikovem sedežu jih je spremljal inštruktor varne vožnje, ki je skupaj z njimi odkrival kako lahko vozimo varneje in varčneje. Opozorili so na manjše in večje vsakodnevne napake, ki jih delamo vozniki, ugotavljali kako lahko čas v avtomobilu naredimo prijetnejši, koristnejši, manj stresen a še vedno varen.



Fiat bravo, s katerim so vozili udeleženci akcije, je s pomočjo sistema Blue&Me™ in brezplačne aplikacije Eco:Drive (na voljo na www.fiat.com/ecodrive) beležil slog vožnje in ponudil nasvete za bolj ekološko vožnjo. Rezultati so pokazali, da bi lahko vozniki v povprečju bistveno zmanjšali porabo goriva in s tem škodljive emisije, če bi menjavali prestavo pri nižjih obratih motorja ter imeli manj časa pritisnjeno sklopko. Zelo dobro pa so se odrezali pri vožnji, ki je bila tekoča, hitrost ni pretirano nihala, za kar jim je program eco:Drive v povprečju podelil 4,5 zvezdice od možnih 5. Skupen povprečen eco:Index je 53, kar pomeni, da je bila njihova ekološka vožnja malce nad povprečjem uporabnikov programa eco:Drive – trenutno jih je več kot 60.500. Ob koncu akcije so izmed sodelujočih voznikov izžrebali tudi trimesečno uporabo fiata bravo in največ sreče je imela voznica Marija iz Novega mesta.