Leto 2010 rekordno za Chevrolet v Evropi

Petek, 14 Januar 2011
Chevrolet je v Evropi v letu 2010 prodal 477.194 vozil, kar je 12 odstotkov več kot leta 2009 in drugi najboljši rezultat družbe doslej. Chevroletov tržni delež je zrasel na 2,5 odstotka, kar je najboljši dosežek doslej. Leto 2010 smo zaključili z rekordnim tržnim deležem v četrtem četrtletju (2,7 odstotka) in decembru (3 odstotke). V celem letu smo tržne deleže izboljšali v 21 evropskih državah.



»Dobri rezultati so odlična popotnica za leto, ko družba praznuje stoletnico in v katerem bomo na trgu ponudili več novih modelov,« je povedal Wayne Brannon, predsednik in glavni direktor družbe Chevrolet Europe. »S sedmimi novimi modeli, ki jih bomo ponudili letos, imamo izvrstno priložnost za nov korak naprej v Evropi. Doslej smo s prodajnim programom pokrivali samo 30 odstotkov evropskega trga,« je pojasnil Wayne Brannon. »Stoletnico bomo obeležili s sedmimi novimi vozili in z več novimi dizelskimi in bencinskimi motorji, s katerimi bomo ponudbo razširili na dobro polovico tržnih segmentov

Evropski kupci znamke Chevrolet se lahko veselijo novega enoprostorca - Orlando, športno terenskega vozila nove generacije Captiva, popolnoma novega Avea in petvratne različice kompaktne limuzine Cruze. Bogato ponudbo bodo dopolnili še Corvette Grand Sport ter coupe in kabriolet različici novega modela slavnega Camara, ki že nekaj mesecev kraljuje na vrhu lestvice športnih avtomobilov v ZDA. Proti koncu leta bo v evropske prodajne salone prišel še Chevrolet Volt, večkrat nagrajeno električno vozilo s podaljšanim dosegom.

Čeprav je znamka Chevrolet najbolj znana po športnih avtomobilih, kot je Corvette, je bil najbolje prodajani Chevroletov avtomobil v letu 2010 mali Spark. Spark, ki je na trg prišel v začetku lanskega leta, je hitro napredoval do 4. mesta v evropskem segmentu najmanjših avtomobilov in dosegel 7-odstotni tržni delež.