Madžari zmagali na mednarodnem dogodku BMW X3 Games

Torek, 03 Maj 2011
Na mednarodnem dogodku BMW X3 Games je zmagala ekipa Sport & Style iz Madžarske. Madžarska ekipa, v postavi Ádám Baksay-Szabó, Miklós Vatai in Szabolcs Majthényi, je z zmago v Ženevi osvojila tri nove avtomobile BMW X3.



Zmagoviti trio se je od četrtka do sobote v švicarskem mestu Ženeva, izkazal z impresivnimi športnimi veščinami in osvojil prvo športno tekmovanje v mnogoboju za amaterske športnike (s skupnim številom točk 315), ki ga je organiziral BMW. Za svoje dosežke v športnih disciplinah tek, golf, smučanje, spretnostne vožnje, gorsko kolesarjenje in jadranje, so Ádám Baksay-Szabó, Miklós Vatai in Szabolcs Majthényi za nagrado prejeli tri nove avtomobile BMW X3.

BMW X3 Games je ponudil vse, kar smo obljubili pri tem multišportnem dogodku,” je povedal Andreas-Christoph Hofmann, direktor komuniciranja blagovne znamke BMW. In nadaljeval: “V Ženevi so se med seboj pomerili amaterski športniki in športnice vseh starostnih skupin iz cele Evrope in prikazali svoje športne veščine v fantastični atmosferi. Iskrene čestitke zmagoviti ekipi Sport & Style iz Madžarske. Prestati šest povsem različnih športnih disciplin in pustiti za seboj tako kakovostne tekmovalce si zasluži skrajno spoštovanje.”

Zmagovita ekipa in ostalih 51 ekip iz 19 držav, ki so se med seboj pomerile na dogodku BMW X3 Games, imajo za seboj tri razburljive in nepozabne dni. V četrtek se je dogodek začel s 14-kilometrskim tekom in igro golfa v načinu izračunavanja rezultatov s seštevanjem točk namesto udarcev (Gross Stableford). V petek se je dogajanje preselilo v smučarsko središče Chamonix Mont Blanc, v neposredni bližini Ženeve, kjer so se ekipe pomerile v smučanju, preden so te demonstrirale svoje vozniške spretnosti za volanom BMW X3. Na sobotnem finalnem obračunu pa so se ekipe spopadle na gorskih kolesih BMW Cross Country in pomerile na jadralni regati na Ženevskem jezeru v regatnih jadrnicah Beneteaus First Class 7.5. V okviru kreativne naloge so tekmovalci prav tako pokazali svoje fotografske spretnosti in v svoje objektive lovili čudovite trenutke užitka, dinamike, izziva in estetike – najboljše fotografije so bile nagrajene.



Za sodelovanje na mednarodnem dogodku BMW X3 Games je organizator skupaj prejel več kot 15.000 prijav. S pomočjo žreba je 52 srečnih ekip dobilo možnost, da demonstrira svoj vsestranski športni talent v Ženevi.