Marc Marquez prejel BMW M6 coupé

Ponedeljek, 11 November 2013

20-letni Španec Marc Marquez, ki se je zapisal v zgodovino motošporta kot najmlajši zmagovalec MotoGP in je v svojem debitantskem letu osvojil naslov prvaka, je hkrati s tem osvojil tudi nagrado BMW M Award, ki mu je prinesla povsem novega, individualno opremljenega BMW M6 coupe.

BMW M GmbH je namreč uradni partner MotoGP - že 15 let kot »uradni avto MotoGP« in že 10 let z nagrado BMW M Award. BMW M GmbH vsako leto najboljšemu MotoGP™ kvalifikantu podari individualno opremljen avtomobil BMW M. Glede na okroglo obletnico in izjemen uspeh Španca je tokrat nagrada ekskluzivni BMW M6 Coupé v »zamrznjeno črni« kovinski barvi. Marquezov M6 je postavljen na motno črna 20-palčna M platišča, v notranjosti ima ‘Merino / Sakhir Orange’ usnjeno oblazinjenje ter karbonske dekoracije.

»Res sem vesel, da sem osvojil BMW M Award«, je komentiral Marc Marquez. »BMW M6 coupe sem prvič videl maja, ko je bil predstavljen v Jerezu. Od takrat sem pogosto pomislil, kako lepo bi bilo osvojiti ta avto, ko sem se mimo njega peljal na skuterju, kadar je bil razstavljen ob dirkališču. A po pravici povedano – nisem si mislil, da bom to uspel v moji debitantski sezoni. Zato je bilo res čudovito osvojiti BMW M Award.« Marquez je z nasmehom dodal: »Moj oče se je že zanimal za ta avto, a ga moram razočarati – seveda ga bom obdržal zase!«


Aleksander Praper