Marc Márquez je že četrtič osvojil BMW M Award – pripada mu M2 coupe!

Ponedeljek, 14 November 2016

Marc Márquez je bil tudi v letošnji sezoni najhitrejši dirkač na kvalifikacijah MotoGPTM . Posledično mu je že četrto sezono zapored pripadla privlačna nagrada BMW M Award – letos je to BMW M2 coupe!

Na zaključku sezone, v Valencii so že štirinajstič podelili nagrado BMW M Award. BMW-jev oddelek M je že od leta 2003 partner Moto GP tekmovanj. Tokrat so za nagrado pripravili BMW M2, obarvanega v kovinsko modro barvo Long Beach Blue Metallic. M2 coupe ima vgrajen vrstni twin-turbo šestvaljni motor, ki pridela 270 KM in ob pomoči robotiziranega menjalnika z dvojno sklopko (M DCG) agilnega kupeja do 100 km/h »izstreli v 4,3 sekunde. V letošnji sezoni je BMW M2 opravljal tudi vlogo varnostnega avtomobila.

Letos sta nagrado Marcu Márquezu izročila Carmelo Ezpeleta, CEO organizatorja Moto GP Dorna Sports, in Frank van Meel, Predsednik BMW M. Marquez pa je v šali dodal, da razmišlja o širjenju domače garaže.

Dobitnik nagrade se določi po enakem točkovanju, kot se uporablja za same dirke – tekmovalci na vsaki tekmi dobivajo točke glede na njihovo uvrstitev na kvalifikacijah, podelitev nagrade pa se izvede na zadnji dirki. Nabor dirkačev, ki so doslej osvojili BMW M Award ni prav velik - doslej je Marquez edini, ki je BMW M Award osvojil 4-krat. Valentino Ross in In Casey Stoner sta uspela 3-krat, Jorge Lorenzo je dobil dve, Sete Gibernau ter Nicky Hayden pa po eno.

Aleksander Praper