Na Toyotinem hibridnem izzivu zmagovalec dosegel povprečje 2,5 litra

Petek, 08 Maj 2015

7.5. so zastopniki znamke Toyota na idilični lokaciji Posestva Trnulja, v Črni vasi, organizirali zaključni dogodek hibridnega izziva "Kako premagati Dejana Zavca v dveh rundah". Prvi krog je potekal v območjih lokalnih Toyotinih prodajalcev, kjer so tekmovalci na različnih trasah dosegli porabo med 1.9 - 4.0 l/100 km.

Na finalnem dogodku je sodelovalo 9 finalistov, med njimi zgolj ena ženska predstavnica, ki so se pomerili v varčni vožnji s toyoto auris TS hibrid po v naprej določeni trasi (Posestvo Trnulja - Črna vas - Podpeč - Ig - Ižanska cesta - Črna vas - Posestvo Trnulja). Skupaj so prevozili 24.6 km, upoštevati so morali cestno prometne predpise in niso smeli ovirati prometa s prepočasno vožnjo. Rezultati porabe so organizatorje presenetili, saj so bili vsi nižji od normne porabe goriva, ki znaša 3.7 l/100 km.

Zmagovalec izziva je Boštjan Bajc, ki je dosegel odličen rezultat in premagal Dejana Zavca s porabo 2.5 l/100 km. Tudi sam je bil presenečen nad rezultatom, vrednostni bon za 1000 EUR pa mu je predal regionalni direktor za prodajo pri znamki Toyota, Gašper Picelj.

 
Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič
Fotografije: Avtomobilizem.com