Namesto alfe spider bo nastala nova fiat barchetta

Sreda, 07 Maj 2014

Včeraj je v Detroitu vodstvo združenega koncerna FIAT Chrysler Automobiles investitorjem, analitikom in medijem predstavilo 5-letni načrt. Za Evropo je gotovo najbolj pomembna novica zelo močna vloga Alfe Romea v prihodnosti. A v paleti te znamke ne bo spiderja, ki so ga načrtovali skupaj z Mazdino MX-5

Razkritje prihodnjih načrtov znamke Alfa Romeo pomeni veliko upanja za to znamko in o tem smo se temeljito razpisali. A vsi tisti, ki so za jesen pričakovali spiderja na skupni osnovi z novo mazdo MX-5, bodo morda razočarani. Zaradi načrtovanega visokega bodočega pozicioniranja znamke Alfa Romeo, bodo novi majhni kabriolet prepustili FIAT-u. Bo to pomenilo, da se skupaj z novo generacijo legendarne mazda MX-5 obuja tudi klasična fiat barchetta? Vsekakor bo novi FIAT-ov kabriolet imel zadnji pogon!

Druga zanimiva FIAT-ova novost bo SUV 500X, izdelan na skupni osnovi z jeepom renegade. Sicer pa je Marchionne potrdil, da ne stavi veliko na prodajo v Evropi, pač pa ima namen napadati globalne trge.
 

Aleksander Praper