Nemci so najbolj zadovoljni s toyoto avensis

Ponedeljek, 23 Junij 2014

Toyotini modeli so se v Nemčiji uvrstili na vrh raziskave o zadovoljstvu kupcev 2014 J.D. Power Germany Vehicle Ownership Satisfaction StudySM (VOSS). Avensis je dosegla najboljši rezultat v razredu srednje velikih vozil in najvišjo skupno oceno od vseh modelov v raziskavi, na zmagovalne stopničke so se uvrstili tudi drugi Toyotini modeli.

Po najnovejših raziskavah zadovoljstva lastnikov avtomobila v Nemčiji, ''2014 JD Power'', je toyota avensis najboljši avto v kategoriji srednje velikih avtomobilov in je tudi nagrajen z najvišjimi ocenami v celotni raziskavi zadovoljstva lastnikov vozil v Nemčiji. Yaris je končal na prvem mestu v segmentu malih avtomobilov, aygo je zasedel drugo mesto v segmentu mestnih avtomobilov, medtem ko je auris končal na tretjem mestu v segmentu kompaktnih vozil. Toyota kot znamka je dosegla drugo mesto.

Študija odkriva, da lastniki novih avtomobilov v Nemčiji kot najpomembnejše argumente, ki vplivajo na odločitev o nakupu in na zadovoljstvo, navajajo: zanesljivost/trajnost (56%), »poslovno« funkcionalnost (48%) in varnost (46%). Študija zadovoljstva je izpeljana v Nemčiji, od decembra 2013 do februarja 2014 in temelji na oceni 18.288 lastnikov vozil, ki so prvič registrirana med januarjem 2011 in decembrom 2012.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper