Nov zvočni logotip znamke BMW

Torek, 19 Marec 2013

Dinamična melodija bo v prihodnosti znamki BMW služila kot zvočna vizitka. Z inovativno mešanico zvokov ima novi zvočni logotip BMW posebno prepoznavno vrednost. Istočasno ta za znamko zelo značilen zvok poudarja inovativno moč in dinamičnost BMW.

Novi zvočni logotip bo predvajan tako na koncu oglasov na TV in radiu, kot na vseh filmih BMW produktov in znamk. Svetovno premiero bo doživel leta 2013 in se bo uporabljal v komunikaciji po vseh državah. Predvajati se bo začel v sredini marca, najprej na francoskem in britanskem trgu.

 Joachim H. Blickhäuser, vodja Korporativne in identitete znamke pri BMW Group: „Akustični elementi so pomemben del znamke BMW. Kot del evolucije našega akustičnega označevanja, menjamo „dvojni gong“, ki smo ga uporabljali preteklih 14 let, z novim zvočnim logotipom, ki daje znamki poseben, moderen, estetičen in dinamičen prepoznavni faktor, ki se ga lahko uporablja na različne načine širom po svetu.

Logotip vsebuje številne zvočne elemente, ki predstavljajo različne vidike identitete znamke BMW in razvijejo svoj pravi učinek v natančno uglašeni sestavi. 'Reverse technology' se uporablja za predvajanje zvočnih elementov naprej in nazaj, tako da simbolizirajo fleksibilno mobilnost. Melodija se začne z naraščajočim, odmevajočim zvokom. Poudarek ji data dva posebna bas tona, ki dajeta zvočnemu logotipu melodične in ritmične temelje. Zvok se nato stopnjuje proti bleščečemu in prefinjenemu zaključku. Kombinacija različnih elementov predstavlja veselje napredka, dinamičnosti in čistega užitka v vožnji.

Oblikovalec zvoka Thomas Kisser, HASTINGS media music, o razvoju novega logotipa: „Bil je zelo intenziven proces in hkrati neverjetno vznemirljiv izziv od samega začetka. Vprašanja, ki sem si jih zastavil na začetku so bila: Kaj mi pomeni zvok znamke BMW? Katera zvočna tematika predstavlja vrednote, ki jih sam povezujem z BMW, kot so čisti užitek v vožnji, estetska privlačnost in moč? Kako lahko ustvarim zvočni logotip, ki bo jasno razločeval znamko BMW od ostalih znamk – posebno od ostalih avtomobilskih znamk? Pomembni kriteriji v razvojnem procesu so bili, da je zvok sprejemljiv za vse kulture, variabilnost uporabe, prileganje k znamki in njegova prepoznavna vrednost.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper