Nova corolla je prejela 5 zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP

Petek, 02 Marec 2007

Na visoko cenjenem preizkusu varnosti Euro NCAP, je bila nova Toyota Corolla nagrajena z maksimalno oceno varnosti 5 zvezdic, na področju zaščite odraslih potnikov. Corolla 10 generacije je prva limuzina v segmentu C, ki je bila, s strani Euro NCAP, nagrajena z oceno 5 zvezdic. S skupno oceno varnosti 34 točk, se Corolla pridružuje vodilnim vozilom v segmentu C.. 

Nova Corolla je šesti Toyotin model, ki je prejel oceno pet zvezdic s strani Euro NCAP, po modelu Avensis - junija 2003. Ostali Toyotini modeli, ki so prejeli maksimalno oceno 5 zvezdic na področju zaščite odraslih potnikov so Yaris, Corolla Verso, Prius in nedavno lansiran hatchback Auris.

S štirimi zvezdicami na področju zaščite otrok in tremi zvezdicami pri relativno novem preizkusu varnosti pešcev, se Corolla prav tako pridružuje vodilnim vozilom v segmentu C.
Preko celotne serije preizkusov varnosti Euro NCAP, dosega Toyota najboljše rezultate med proizvajalci vozil v Evropi; s šestimi modeli s petimi zvezdicami na področju varnosti odraslih potnikov, šestimi modeli s štirimi zvezdicami na področju zaščite otrok in tremi modeli s tremi zvezdicami na področju zaščite pešcev.

Andrea Formica, izvršilni podpredsednik družbe Toyota Motor Europe, na področju prodaje, marketinga in poprodaje je dejal: »To novo potrdilo varnosti dokazuje Toyotino zavezanost k temu, da ponudi svojim kupcem najboljšo varnostno zaščito, pri vsakem v novem v vozilu, ki ga lansira v Evropi. Šest Toyotinih modelov, nagrajenih z maksimalno oceno pet zvezdic, bo po pričakovanjih pripomoglo k skoraj 70% skupne Toyotine prodaje v Evropi, v letu 2007.«

Popolnoma nova Corolla je zgrajena na močni, trdni karoserijski konstrukciji z odličnimi pasivnimi varnostnimi sistemi. Na voljo je največ devet zračnih blazin, ki vključujejo tudi voznikovo zračno blazino za zaščito kolen, ki v primeru trka zmanjšuje nevarnost poškodb voznikovih nog in spodnjega dela telesa.

Prednji sedeži se ponašajo z drugo generacijo sistema za zmanjševanje nihajnih poškodb vratne hrbtenice (WIL), s posebno oblikovanimi vzglavniki in okvirji sedežev. Opozorilni sistem za varnostne pasove je vključen v standardno opremo vozila.

Tako, kot pri vseh glavnih Toyotinih modelih, je tudi Corolla standardno opremljena s sidrišči ISOFIX za pritrditev otroških sedežev, ki so nameščena na zunanjih zadnjih sedežih. Na voljo so tudi sidrišča za pritrditev zgornjih jermenov, sovoznikova zračna blazina pa je opremljena s stikalom, ki omogoča namestitev otroškega sedeža, obrnjenega proti zadnjemu delu vozila. Ta izjemen pasivni varnostni paket je pomagal Corolli doseči izjemne rezultate na področju varnostni otrok (4 zvezdice in 40 točk).

Corolla je prejela 3 zvezdice in 23 točk na področju zaščite pešcev, zahvaljujoč znižanemu položaju motorja in posebni pozornosti, ki jo je Toyota usmerila k zasnovi pokrova motorja, ki zmanjšuje nevarnost poškodb pešcev.

Poleg pasivnih varnostnih sistemov, se nova Corolla ponaša s paleto aktivnih sistemov, ki povečujejo užitek pri vožnji in preprečujejo nesrečo. Novo zasnovano prednje in zadnje vzmetenje zagotavljata izjemno stabilnosti pri ravni vožnji in sočasno pripomoreta k izjemni vodljivosti in udobju pri vožnji.

Nova Corolla je opremljena s popolnoma novim zavornim sistemom in standardnim sistemom proti blokiranju zavor (ABS), sistemom za elektronsko porazdelitev zavorne sile (EBD) ter sistemom za pomoč pri zaviranju v sili (BA). Sistem za uravnavanje stabilnosti vozila (VSC) in sistem proti zdrsavanju koles (TRC) pa sta, odvisno od tržišča, vključena v standardno oz. v dodatno opremo vozila.

 

Toyota Adria