Novi direktor Chevrolet Central and Eastern Europe

Torek, 06 November 2012

Joao Falcao Neves je s 1. novembrom 2012 prevzel mesto direktorja družbe Chevrolet Central and Eastern Europe. Nasledil je Andyja Higginsa, ki bo svojo uspešno kariero pri družbi GM nadaljeval kot direktor družbe Chevrolet za Združeno kraljestvo.


»Na vse bolj zapleteno in zahtevno avtomobilsko panogo je mogoče gledati z različnih zornih kotov, vendar pa je recept za uspeh v vsakem primeru enak, kot smo ga imeli pred 100 leti: ugotoviti moramo, kaj si naši kupci želijo, in jim ponuditi točno to.« pravi Joao Falcao Neves.»Zelo sem hvaležen, da sem zaposlen pri znamki, ki si tako močno prizadeva ustreči kupcem in ki ima tako močne argumente, da lahko izpolni pričakovanja kupcev po vsem svetu.«

Joao Falcao Neves, 49, se je pri družbi General Motors (na Portugalskem) zaposlil leta 1990. Diplomiral je iz strojništva, poleg tega pa ima še magisterij s področja trženja. V času, ko je delal v proizvodnji, je Joao v okviru svojih nalog na oddelkih upravljanja dobav in nabave vodil več različnih projektov, od reorganizacije dobavnih procesov do načrtovanja, izgradnje in upravljanja prvih centralnih skladišč družbe GM.

Leta 2006 je prevzel mesto vodje prodaje za znamko Opel na Portugalskem, leta 2007 pa je bil povišan v direktorja družbe Chevrolet na Portugalskem.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper