Novi direktor Peugeot Slovenija

Sobota, 03 Oktober 2009

Dosedanji direktor Serge Banzet (59 let) po petih letih na čelu podjetja Peugeot Slovenija odhaja novim izzivom na proti. Ti bodo resnično povsem novi in »izzivajoči«, namreč poslovna pot ga vodi v Ukrajino, z nalogo vzpostaviti lokalno podružnico PSA Peugeot Citroen.

Mandat generalnega direktorja v Sloveniji je 1. oktobra prevzel  Alberic Chopelin (33-let, rojen v Lyonu, Francija). Chopelin, diplomant poslovne fakultete EM Lyon in HEC programa za vodilne kadre, v Franciji, je poslovno pot v avtomobilskem sektorju začel leta 1996. Delal je pri  znamkah Mazda, Ford, BMW in Mini, pridobil izkušnje tako na področju podaje, trženja in poprodaje v koncesijah, kot tudi kot regijski direktor prodaje in marketinga pri zastopnikih Ford Motor Company France (4 leta)  in BMW Group France (2 leti).

Alberic Chopelin se je skupini PSA Peugeot Citroen pridružil letos v začetku septembra in kmalu zatem sprejel ponudbo vodenja slovenske podružnice Peugeota. Ob njegovem prihodu zavzema znamka Peugeot z osebnimi in dostavnimi vozili 6,6 % tržni delež.