Novi predsednik uprave PSA Peugeot Citroen

Torek, 31 Marec 2009

Nadzorni svet družbe PSA Peugeot Citroen, ki mu predseduje Thierry Peugeot, se je sestal v nedeljo 29. marca 2009 in sprejel odločitev, da konča pogodbo dosedanjemu predsedniku uprave Christianu Streiffu, in na njegovo mesto imenoval Philippa Varina, z začetkom opravljanja funkcije 1. junija 2009. Philippe Varin bo s 15. aprilom začel spoznavati delovanje družbe, do uradnega pričetka, junija, pa bo funkcijo začasnega predsednika opravljal Roland Vardanega, član uprave. Preostala člana uprave ostajata Jean-Philippe Collin in George Olivier..

Thierry Peugeot, predsednik nadzornega sveta, je povedal: "Glede na zelo izostrene razmere, v katerih se trenutno nahaja avtomobilska industrija, se je nadzorni svet soglasno strinjal, da je potrebna sprememba na vrhu upravljanja družbe. Prepričan sem, da bo pod vodstvom Philippa Varina družbi, skupaj z njenimi ekipami, uspelo sprostiti svoj potencial."

Philippe Varin - biografski podatki

Philippe Varin, 56 let, je doslej služboval v dveh velikih mednarodnih družbah, Pechiney in Corus (jeklarska industrija).

Po končanem šolanju na priznanih Ecole Polytechnique in Ecole des Mines, se je l. 1978 zaposlil pri Pechineyu, kjer je delal na različnih področjih (raziskave, revizija, strategija, vodenje projektov), vse do imenovanja za direktorja področja Rhenalu, l. 1995, zatem imenovanja za direktorja sektorja aluminij in člana izvršnega sveta, l. 1999.

Aprila 2003 je odšel službovat v London, na čelo angleško-nizozemske jeklarske družbe Corus, ki se je tedaj soočala s precejšnjimi težavami.
Lotil se je prestrukturiranja družbe, tako na področju proizvodnje, kot financ. Pod njegovim vodstvom je družba prešla iz velikih zadolžitev v pozitivno stanje.

Philippe Varin je uspešno izpeljal tudi združitev družb Corus in Tata Steel, marca 2007. Tata Steel je želel, da Varin ostane dve leti na čelu nove družbe in dokonča integracijo.

Philippe Varin je poročen in oče štirih otrok.

 

Peugeot Slovenija in Citroen Slovenija