Novosti pri porsche cayennu in panameri

Petek, 29 April 2011
Porsche bo modelski seriji Cayenne in Panamera v novo modelsko leto pospremil z izboljšavami detajlov, dopolnitvami in novo dodatno opremo.

Porsche cayenne diesel

Trilitrski dizelski V6 so izboljšali tako glede mase (20 kilogramov lažji), glede trenja, kot s predelavo vbrizgalnega sistema (tlak 2000 barov) in spremembami turbinskega polnilnika. Motor poslej razvije 180 kW (245 KM), oziroma 5 KM več kot prej, porabi pa 2 decilitra manj goriva (le 7,2 litra na 100 km). Emisije CO2 znašajo 189 g/km (6 manj kot prej). Čas za pospešek od 0 do 100 km/h se je skrajšal na 7,6 sekunde (0,2 sekunde manj kot prej), največja hitrost pa se je povečala za 2 km/h na 220 km/h.

Porsche cayenne S hybrid

Izboljšave pri modelu obsegajo prilagoditev upravljanja hibridnega pogona. Če so izpolnjeni okvirni pogoji, je zdaj pri hladnem zagonu z nizko hitrostjo možno speljevanje in manevriranje izključno z električnim pogonom, kar je bilo doslej mogoče šele pri ogretem motorju.



Možnost močnejše izvedbe Turbo
Za cayenne turbo  in panamero turbo je na voljo povečanje moči, ki zagotavlja za 40 KM višjo maksimalno moč. 397 kW (540 KM) in maksimalni navor 750 Nm zadošča, da cayenne turbo do 100 km/h pospeši v 4,6 sekunde in doseže največ 281 km/h. Poraba goriva in vrednosti emisij ostanejo nespremenjene. Dodatno moč so pridobili z novima turbo-polnilnikoma in predelavo elektronike motorja. Hlajenje zavor je izboljšano, opcijski zavorni sistem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) pa zdaj vključuje sprednje zavorne kolute s povečanim premerom 420 mm.

Nove opcije Porsche Exclusive

Novosti dodatne opreme Porsche Exclusive za cayenna obsegajo: biksenonske smerno prilagodljive žaromete v črni barvi, štiri izpušne cevi, zatemnjene zadnje LED-luči, nove pakete usnjenega oblazinjena z okrasnimi šivi in žlahtne lesene elemente Yachting Mahagoni. Ponudbo zaokrožajo iz rezkanega aluminija izdelana izbirna prestavna ročica za Tiptronic S ter nove letvice na vratnih pragovih, ki so iz legiranega jekla in karbona.

Od jeseni 2011 bo za panamero na voljo asistenca za menjavo voznega pasu, z opozarjanjem na vozila v mrtvem kotu,  ki deluje v hitrostnem območju od 30 do 250 km/h. Tudii panamera lahko ima črne prednje smerne biksenonske luči, nove športne izpušne cevi in med drugim še brezžični dostop do interneta.