Porschejev novi SUV bo Macan

Četrtek, 16 Februar 2012

Porsche je objavil, da so za svojega novega športnega terenca izbrali ime Macan, ki izvira iz indonezijske besede za tigra in simbolizira gibkost, moč, vznemirljivost in dinamičnost. To pa so lastnosti, ki naj bi jih izražal tudi novi SUV.


"Macan združuje lastnosti športnih avtomobilov s prednostmi terenskih vozil in je pravi Porsche," je povedal Bernhard Maier, izvršni podpredsednik za področje prodaje in trženja v Porsche AG. "Ime novega Porscheja se mora ujemati z znamko, dobro mora zveneti v veliko jezikih in dialektih in vzbujati mora pozitivne asociacije."

Kot Porschejeva peta modelska serija predstavlja Macan osrednji steber Strategije 2018, s katero želi tovarna razširiti svojo paleto modelov. Porsche načrtuje, da bo Macan tako uspešen kot Cayenne. Novega športnega terenca bodo začeli proizvajati v Leipzigu leta 2013, zato so že v teku investicije za širitev proizvodnih kapacitet, načrtuje pa se tudi zaposlovanje do 1000 novih delavcev.

Porschejeva poimenovanja modelov so vedno neposredno povezana s konkretnim modelom in njegovimi značilnostmi: Boxster pomeni kombinacijo bokser motorja in roadsterja, Cayenne simbolizira ostrino, bistroumnost, Cayman je energičen in živahen, Panamera pa je več kot navaden GT (Gran Tourismo), sposobna bi bila tudi zmagati na vzdržljivostni dirki Carrera Panamericana.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper