Porsche je zagnal proizvodnjo panamere sport turismo

Ponedeljek, 31 Julij 2017

V Porschejevi tovarni v Leipzigu so te dni pričeli proizvajati novo Panamero Sport Turismo, prestižno športno komblimuzino, ki so jo predstavili na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi. Prva vozila za stranke so uspešno šla skozi proizvodni postopek, ki je v karosernici, lakirnici in montaži prilagojen novemu modelu.

Za novo družino modelov Panamera je Porsche tovarno v Leipzigu razširil s karosernico, ki je začela obratovati v lanskem letu. V sklopu 500 milijonov evrov vredne naložbe so vzpostavili tudi svoj center za vodenje kakovosti in pilotnih projektov, ki v veliki meri pomaga pri zagonu proizvodnje novih modelov, zagotavlja izpolnjevanje Porschejevih visokih standardov kakovosti v proizvodnji in spremlja prehod z razvojne stopnje v serijsko proizvodnjo.

"S to proizvodno premiero v Leipzigu potrjujemo svojo pionirsko vlogo na področju izdelave najbolj kompleksnih modelskih in tehnoloških različic v segmentu prestižnih vozil. Tovarna, ki je prejela nagrado družbe J.D. Power, je na svetovni ravni sinonim za izvrstno kakovost izdelave ter optimalno kombinacijo manufakturne in serijske proizvodnje," je povedal Gerd Rupp, predsednik poslovodstva družbe Porsche Leipzig GmbH.

Model Panamera Sport Turismo je nova izpeljanka, zasnovana na podlagi uspešne športno-luksuzne limuzine. Ponaša se z motorji, ki premorejo do 404 kW (550 KM) in prilagodljivim potniškim prostorom ter prtljažnikom. Velika prtljažna vrata, nizek nakladalni rob, večja prtljažna prostornina in sedežni koncept 4+1 so aduti, ki naredijo novi model panamere še bolj funkcionalen od originalne izvedbe.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper