Oddani projekti za natečaj »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2008«

Sreda, 21 Maj 2008

Glede na pravila natečaja »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2008«, so morali sodelujoči do 15. maja svoje projekte predložiti žiriji na državni ravni. Predstavniki Chevroleta so po predstavitvi projektov le-te prevzeli na Visoki šoli za dizajn v Ljubljani..

Potek in pravila natečaja – nacionalna in mednarodna raven
Chevrolet v letu 2008 že drugič prireja natečaj »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!«, na katerega se je prijavilo 75 šol uporabnih umetnosti iz 15 evropskih držav. Leta 2007 je sodelovalo osem držav, letos pa se je njihovo število povečalo na 15 držav iz vse Evrope: Avstrija, baltiške države (Latvija, Litva, Estonija), Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Francija, Italija, Nizozemska, Portugalska, Rusija, Slovenija in Švica. Šole pravijo, da lahko na ta način zelo dobro prikažejo, kaj poučujejo, in obenem motivirajo svoje študente. Večina šol, ki je sodelovala v letu 2007, se je prijavila tudi v letu 2008.

»Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!« je natečaj, povezan s podobo Chevroletove blagovne znamke, ki ga Chevrolet izvaja v sodelovanju s priznanimi šolami uporabnih umetnosti iz vse Evrope in na katerega se lahko prijavijo njihovi študenti.

Chevrolet študentom nudi priložnost, da se osredotočijo na določen projekt blagovne znamke in mu dodajo svojo noto. Cilj natečaja »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet!« je študente spodbuditi in jih neposredno nagraditi ter identiteto Chevroleta povezati z najboljšimi ustvarjalnimi središči v Evropi.

»Z velikim navdušenjem nadaljujemo ta projekt,« je dejal Wayne Brannon, izvršni direktor Chevrolet Europe. »Prva dela, ki so jih študenti umetnosti prijavili na prvi natečaj, so naredila na nas izjemen vtis. Mladi umetniki so jasno izkazali svojo ustvarjalnost, zagon in sveže razmišljanje.«

Pričakovane projekte je bilo treba v mesecu maju predložiti žirijam na državni ravni. Žirije, sestavljene iz vidnih oseb iz sveta umetnosti, medijev in organizacije Chevrolet, bodo nato v vsaki kategoriji izbrale najboljši projekt na državni ravni. Vsi projekti, ki bodo zmagali na državni ravni, bodo nato predstavljeni evropskim žirijam, ki bodo odločale o zmagovalcu velikega finala evropskega natečaja leta 2008 v vsaki izmed petih kategorij: fotografija, video, vizualne umetnosti, notranje oblikovanje in moda.

Nacionalni projekt v Sloveniji
V Sloveniji je bilo na Visoki šoli za dizajn prijavljenih in predstavljenih 13 projektov v kategoriji vizualne umetnosti in sicer na temo grafične dekoracije avtomobila Lacetti WTCC, ki tekmuje v svetovnem prvenstvu serije WTCC. Glede na to, da so predstavljeni projekti zelo zanimivi, čaka žirijo zelo težko delo.

Štiričlansko žirijo v Sloveniji sestavljajo:
- Dušan Lukič, urednik revije Avto Magazin,
- Aljoša Rebolj, fotograf,
- Vinko Huzjan, profesor grafičnega oblikovanja,
- Špela Prislan, vodja marketinga za Chevrolet v Sloveniji.

Žirija se bo sestala do konca maja, junija pa bodo uradno podeljene tudi prve tri nacionalne nagrade:
- Prva nagrada: 1200 €
- Druga nagrada: 500 €
- Tretja nagrada: 300 €

Ti trije nagrajenci bodo hkrati finalisti, ki se bodo udeležili evropskega natečaja. Prvonagrajeni na evropski ravni s področja vizualne umetnosti bo prejel denarno nagrado v višini 1000 €. Poleg tega bo lahko preživel konec tedna v družbi dirkalne ekipe Chevrolet WTCC na avtomobilski dirki, kjer bo sodeloval avto te ekipe, opremljen z dekoracijo zmagovalnega projekta. Zmagovalec bo lahko spoznal vse vidike povezane z avtomobilističnim športom, medijskimi dejavnostmi in odnosi z javnostmi v zvezi z avtomobilom, ki bo opremljen z nagrajeno dekoracijo. Druga nagrada na evropski ravni je v višini 1000 € in tretja 600 €. Nagrade bodo predane študentom osebno.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana