Peugeot in spremljanje Robiča na dirki RAM 2008

Sreda, 04 Junij 2008

Podjetje Peugeot Slovenija se je skupaj s svetovno uspešnim ekstremnim kolesarjem Juretom Robičem odločilo, da omogoči interaktivno spletno spremljanje Juretovega naskakovanja že 4. zmage na vzdržljivostni kolesarski dirki čez Ameriko RAAM 2008, od 8. do 17. junija. Pri tem bo uporabljeno orodje Trip Tracker (več o aplikaciji spodaj), ki bo omogočalo, da bodo obiskovalci spletne podstrani www.jurerobic.peugeot.si v vsakem trenutku sproti spremljali Juretovo dirkanje. Nanizani bodo tudi komentarji, mnenja, vzpodbude....

Robič in Peugeot Slovenija sponzorsko sodelujeta že 3 leta. Znamka Peugeot je znana tudi po kolesih, zato je vez z Robičem, kot promotorjem velike dinamike in vzdržljivosti na področju kolesarstva, toliko bolj tehtna in trdna. Obratno vzajemno je Jure že dalj časa voznik Peugeotovih avtomobilov. Trenutno vozi 407 SW.

TripTracker© Live - o tehnologiji

Global Positioning System (GPS) je mreža 24 satelitov, ki krožijo okoli zemlje na višini 20.000 kilometrov. Sateliti obkrožijo zemljo vsakih 12 ur in med tem vseskozi oddajajo signal o svoji lokaciji. GPS sprejemnik zazna signale iz večih satelitov naenkrat in jih uporabi za izračun svoje točne pozicije, višine, trenutne hitrosti in orientacije. Bluetooth GPS sprejemnik je zmožen brezžičnega radijskega sporazumevanja z ustreznim pametnim telefonom, ki podpira brezžično bluetooth tehnologijo. GPS sprejemnik neprekinjeno prenaša trenutno lokacijo, hitrost, orientacijo in podatke o višini. Aplikacija, ki teče na pametnem telefonu, te podatke zbira, jih shrani v spominu telefona in jih preko GPRS lahko tudi naloži na strežnik na spletu. Na strežniku teče spletna aplikacija s SOAP/HTTP vmesnikom. Vsako lokacijo, ki jo prejme, označi na zemljevidu. Informacija o lokaciji se shrani v podatkovni bazi, skupaj s slikami in drugimi multimedijskimi posnetki. Odjemalci z dovoljenjem za ogled si lahko ogledajo podatke s poti s pomočjo interaktivne flash aplikacije preko spletnega brskalnika. Ta prikaže pot, trenutno lokacijo ter višino, hitrost in orientacijo, kot tudi vse zapiske in multimedijske vsebine. Ti vnosi so prikazani na zemljevidu kjer so nastali.

 

Peugeot Slovenija