Peugeot je nastopil na slovenskih Dnevih strojništva

Nedelja, 27 September 2015

V zadnjem tednu septembra, od 22. 9. do 25. 9 in nedeljo 27. 9. 2015, tradicionalno potekajo »Dnevi strojništva« v Tehniškem muzeju Bistra. V okviru Dnevov strojništva so predstavljeni izjemni projekti, ki so plod dela študentk in študentov Fakultete za strojništvo ter zanimivi izdelki, razviti v času študija. Na tokratnih Dnevih strojništva sodeluje tudi znamka Peugeot.

Strokovnjaki Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani želijo ob pomoči Tehniškega muzeja Bistra študentom in širši javnosti približati možnosti in priložnosti za udejstvovanje pri ustvarjalnem in inovativnem premagovanju izzivov prihodnosti ter jim ponuditi vpogled v privlačen svet inženirskega ustvarjanja.

Znamka Peugeot v Sloveniji že dobro desetletje uspešno sodeluje z izobraževalnimi inštitucijami pri razvoju inovativnih rešitev. Tako je podjetje Peugeot Slovenija d.o.o. v preteklosti Fakulteti za strojništvo za študijske namene podarilo prvega peugeota 406, kjer se je razvil projekt Sudent roadster, le malo kasneje pa še peugeota 407, ki ga s pridom uporabljajo pri študijskih aktivnostih.

Za Dneve strojništva 2015 je podjetje Peugeot Slovenija d.o.o. Laboratoriju za motorje z notranjim zgorevanjem in elektromobilnost Fakultete za strojništvo prispevalo avtomobil peugeot 308, ki je opremljen s sodobno opremo za meritve izpustov v realnem prometnem toku. Demonstracija bo osvetlila zanimivo eksperimentalno delo, ki ga za potrebe razvoja in validacije merilne opreme, vrednotenja inovativnih goriv in krmilnih strategij ter rutinskega preverjanja izpustov onesnažil in porabe goriva v realnem prometnem toku izvajajo v okviru del laboratorija.

Zahvaljujoč pospešeni uvedbi trivaljnih bencinskih motorjev PureTech in dizelskih motorjev BlueHDi ter novih bencinskih motorjev 1.6L THP in menjalnikov EAT6 danes že 25 vozil znamke Peugeot v svoji kategoriji moči dosega najnižje emisije CO2. Skupina PSA Peugeot Citroen je tudi v letu 2014 obdržala mesto vodilne v Evropi s povprečno vrednostjo 110,3 gramov CO2/km - povprečna vrednost na evropskem trgu je znašala 123,7 gramov.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper