Peugeot se vedno bolj vidi v Indiji

Ponedeljek, 07 November 2011
Peugeot je na posebni slovesnosti napovedal nov proizvodni obrat v Indiji. Slovesnost zaznamuje pomemben mejnik v razvoju Peugeotovega projekta v Indiji in sledi sporazumu o državni pomoči. Mejnik pa je hkrati tudi skladen s Peugeotovo namero industrijskega in poslovnega pozicioniranja v Indiji. Prihodnja tovarna  avtomobilov in motorjev/menjalnikov se bo raztezala na površini preko 240 hektarjev, Peugeotov prispevek v globalni park pa bo znašal 560 milijonov funtov. Investicija bo omogočila odprtje 5000 novih delovnih mest v avtomobilskem bazenu.

Slovesnost so vodili g. Grégoire, član uprave PSA Peugeot Citroën in vodja aktivnosti na azijskem kontinentu, g. Vincent Rambaud, generalni direktor Peugeota in Frëdëric Fabre, generalni direktor PCA Motors, Indija.

Ob tej priložnosti je častni gost, g. Shri Narenda, glavni minister indijske zvezne države Gujarat, dejal, da postaja zvezna država Gujarat svetovno središče avtomobilske industrije, Peugeotu pa je čestital, ker bo postal del tega središča. G. Rambaut pa je poudaril Peugeotovo dolgoročno zavezanost k projektu, ki bo Indiji in Gujaratu prinesel know-how in tehnologijo.