Peugeot Slovenija inovativno predstavlja model 2008

Sreda, 17 Julij 2013

Peugeot Slovenija je s svojo kampanjo lansiranja novega crossoverja Peugeota 2008, poleg klasičnih načinov oglaševanja v medijih uporabil nov pristop, ki podkrepi sodobnost tega modela. Odločili so se za komunikacijo razširjene resničnosti Layar.

Layar je interaktivna digitalna komunikacija, ki spreminja doživljajskost uporabnika preko združevanja realnega in digitalnega sveta. Tehnologija razširjene resničnosti statiko spreminja v dinamiko – neposredno in veliko bolj prepričljivo kot do sedaj. Mobilne naprave pametnih telefonov tako za uporabnika postanejo orodje »oživljanja« informacij ter tako na interaktiven način omogočajo novo izkušnjo »resničnosti« in nove načine odkrivanja digitalnih vsebin. Posredovane informacije so na takšen način bistveno bolj prepričljive, interaktivne in osebne.

Layar za 2008, ki so ga razvili skupaj, s podjetjem MediaClinic in medijsko agencijo PHD network, je bil uporabljen na plakatu osvetljenih panojev citylightov v več slovenskih mestih. S pomočjo layarja, ki ga je mimoidoči moral najprej naložiti na svoj pametni telefon in potem poskenirati del oglasa, je 2008 »oživel«  in omogočil, da si uporabnik ogleda spot z glavnimi značilnostmi modela 2008, pregleda galerijo slik, se poveže na obrazec za testno vožnjo ali si 2008 obarva v različne barvne odtenke.

Tiskani oglas za Peugeot 208 GTi prav tako z layar komunikacijo

Podobno komunikacijo z layarjem kot pri 2008 je Peugeot Slovenija uporabil  tudi pri kreativni rešitvi tiskanega oglasa za 208 GTi, ki so ga objavili v reviji Evo. S pomočjo layarja, ki ga je bralec revije moral naložiti na svoj pametni telefon in potem poskenirati del oglasa, je peugeot 208 GTi oživel in odvil se je  spot 208 GTi se vrača.