Peugeot, uradni partner turnirja Roland-Garros 2012

Petek, 01 Junij 2012

Peugeot je poglobil partnerstvo s turnirjem Roland-Garros in znova potrdil svojo vlogo uradnega prevoznika odprtega prvenstva Francije v tenisu. Ob tej priložnosti je v Evropi in na Kitajskem pričel s trženjem novih omejenih serij Roland-Garros. V letošnjem letu Peugeotova flota šteje dvesto vozil. Poleg tega pa so letos v floti prvič prisotna vozila 208 in vozila s pogonskim sklopom HYbrid4 oziroma s prvo popolno hibridno tehnologijo z dizelskim motorjem na svetu.


Častni turnir na Kitajskem

V letu 2011 je po zmagi prve kitajske tenisačice Li Na na turnirju Roland-Garros prepoznavnost tega tekmovanja na Kitajskem dobesedno eksplodirala. Tako bodo med trajanjem turnirja v Pekingu potekali izjemni dogodki v čast temu tekmovanju. Ob podpori blagovne znamke bodo postavili tenis igrišče na pesku in mini vasico Roland-Garros, kjer bo odmevalo dvotedensko dogajanje na turnirju Francije. Tako je Peugeot prvič v svoji zgodovini na Kitajskem začel s proizvodnjo in trženjem treh omejenih serij Roland-Garros za modele 308, 408 in 508.

Omejene serije visokega razreda

V Evropi Peugeot trži več omejenih serij vozil Roland-Garros. Tako bodo za 207CC, 308CC in 3008 na voljo specialne barve in posebna oprema, kot na primer oblazinjenje v perforiranem usnju Guérande "Croix de Saint André". Letos bo 3008 prvič na voljo v posebni končni obdelavi Roland-Garros.

Na področju dvokolesnikov Peugeot Scooter ponuja model Citystar 125i s posebnimi 13-palčnimi aluminijastimi platišči, profiliranim športnim vetrobranom, pragom v beli barvi, dvobarvnim oblazinjenjem in seveda s priponkami Roland-Garros. Peugeot Cycles pa je predstavil omejeno izdajo stotih koles RG01 z okvirjem iz aluminija, s hidravličnimi disk zavorami ter menjalnikom z osmimi prestavami in prestavnimi ročicami Rapid fire. Kolo je na voljo po celi Peugeotovi mreži.

Okoljsko naravnana flota s prihodom tehnologije HYbrid4

V času celotnega turnirja bodo za prevoz igralcev, VIP oseb, novinarjev in druge javnosti do igrišč slavnega stadiona v čertrti Porte d'Auteuil poskrbela vozila na hibridni, električni ali mikro hibridni e-HDi pogon ter šest skuterjev Citystar. Omeniti je treba tudi sodelovanje med fundacijo PSA in skupino GRUAU, v okviru katerega bosta na voljo dve predelani vozili Expert Tepee za prevoz invalidnih oseb.

Od leta 2008 dalje so vsi vozniki naše flote usposobljeni za eko vožnjo, ki omogoča bolj varno in varčno vožnjo ter ima manjši vpliv na okolje. Letos pa bodo vozniki skupaj s svojimi potniki prvič spoznali še tehnologijo HYbrid4, ki je na voljo za 508 RXH in 3008 HYbrid4, prva popolna hibrida z dizelskim motorjem na svetu, katerih izpusti CO2 znašajo komaj 107 g/km.

Ključni datumi partnerstva med Peugeotom in Teniško zvezo Francije

1984: Peugeotov vstop v VIP vasico turnirja
1989: Peugeot postane uradni prevoznik in začne s trženjem prvih omejenih serij
1996: Uvedba turnirjev "Srečanja Peugeot Roland-Garros"
2000: Prvi skuter omejene serije Roland-Garros
2005: Prvo kolo omejene serije Roland-Garros
2008: Prvo izobraževanje voznikov flote Roland-Garros o eko vožnji
2009: 25. obletnica partnerstva in omejenih serij koles, skuterjev in 207CC
2011: iOn, prvo električno vozilo flote Roland-Garros
2012: Začetek trženja omejene serije vozil na Kitajskem in vstop popolne hibridne
tehnologije z dizelskim motorjem v floto Roland-Garros