Peugeot začenja širiti prodajo svojih vozil na svetovno raven

Nedelja, 22 Marec 2015

V tem tednu, je v tovarni Porto Real v Braziliji stekla proizvodnja peugeota 2008, ki je prvo vozilo, s katerim bo udejanjena produktna strategija, ki je ciljno usmerjena na svetovno raven. Prehod z regionalno usmerjene logike na globalno usmerjeno logiko, je eden od ciljev načrta Back in the Race.

Peugeot 2008 je bil zasnovan v partnerskem sodelovanju ekip centrov za raziskave in razvoj iz raznih regij, kot so Francija, Kitajska in Brazilija. Lansiran je bil aprila 2013 v Evropi, kmalu zatem pa še v severni Afriki in Evraziji. Od aprila 2014 dalje pa ga tržijo tudi na Kitajskem. Do danes je peugeot 2008, z več kot 286.000 proizvedenimi enotami po svetu, presegel pričakovanja skupine PSA. Prejel je več kot deset nagrad na Irskem, v Italiji, Španiji, Franciji, Turčiji in na Poljskem.

Carlos Gomes, direktor skupine PSA Peugeot Citroën za Latinsko Ameriko, je ob tem lansiranju izjavil: "Peugeot 2008 razločno ponazarja strategijo globalnega izbora vozil skupine PSA. Globalni izbor vozil je zagotovilo za večjo prodajo posameznih modelov, optimalne stroške razvoja in uspešnejšo dinamiko pri lokalni integraciji. Začetek proizvodnje peugeota 2008 v Porto Realu je rezultat uspešnega dela našega centra za raziskave in razvoj ter našega oblikovalskega studia v Latinski Ameriki."
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper