Peugeotova "Zlata pravila"

Petek, 04 April 2008

V okviru CAP 2010 - novo začrtane strategije skupine PSA Peugeot Citroen, ki jo je pred meseci predstavil predsednik Christian Streff, je cilj grupacije postati eden treh najbolj uspešnih proizvajalcev avtomobilov na področju kakovosti. Ambicija zajema tako kvaliteto avtomobilov kot kakovost storitev nakupa, predaje in vzdrževanja avtomobilov v servisnih delavnicah. Slednje - prodajne in servisne storitve,  so sistematizirane in povzete v t.i. Zlata pravila..

Pri prenosu začrtanega s korporativnega nivoja v udejanjenje na lokalnem nivoju, se je zastopnik Peugeot Slovenija v prvi fazi osredotočil  na delo za višjo raven servisne dejavnosti. Ta je bila že doslej opredeljena in obsega niz storitev od naročanja stranke, sprejema stranke in vozila, popravila, kontrole, podrobne razlage opravljenega dela in računa, svetovanja in preverjanja zadovoljstva stranke. Vsaka od navedenih storitev pa je odslej natančno sistematizirana s ključnimi koraki, ki jih mora servisno osebje opraviti; definirani so elementi, ki morajo biti predhodno izpolnjeni; identificirana so potrebna orodja; in jasne so metode za interno spremljanje posamezne storitve. Proces storitev je torej s strani znamke normiran, povsem jasen za uspešno dosledno  izvajanje in figurativno poimenovan »Zlata pravila servisnih storitev«. Peugeot Slovenija bo vztrajal, da jih bodo stranke deležne v vseh pooblaščenih servisih.

Ne glede na storitev, ki jo stranke zaupajo servisu, so v okviru Zlatih pravil vsakič upravičene do brezplačnega pregleda 26 ključnih točk na svojem vozilu, v večjo preventivno varnost in gotovost glede ustreznosti vozila.  

 

Citroen Slovenija