Porsche bo sodeloval z Magno Steyr

Petek, 04 Julij 2008

Družba Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG iz Stuttgarta bo pri izdelavi modelov s sredinsko vgrajenim motorjem (Boxster in Cayman) nadaljevala uspešno sodelovanje s finskim proizvodnim partnerjem Valmet Automotive do leta 2012, s čimer bo izpolnila svoje pogodbene obveznosti. Za prihodnjega pogodbenega izvajalca pa je Porsche v okviru razpisa izbral podjetje Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG & Co KG iz avstrijskega Gradca. To podjetje je na razpisu uspelo zato, ker je bila njihova ponudba finančno najbolj privlačna in ker je sposobno prevzeti tudi razvojne projekte za Porschejeve športne avtomobile. .

Holger P. Härter, namestnik predsednika uprave družbe Porsche SE ter kot vodja financ in nabave odgovoren za oddajo pogodbenih poslov: „Valmet je za nas v enajstih letih izdelal preko 200.000 športnih avtomobilov odlične kakovosti. Dejstvo, da se zdaj nismo odločili za nadaljevanje uspešnega sodelovanja, ne pomeni, da smo se odločili proti Valmetu. Na končno odločitev so pomembno vplivale velike razvojne kapacitete in sposobnosti našega bodočega partnerja.“

Magna Steyr bo Porscheju omogočila, da bo z modelom „tovarne, ki diha“ nadaljeval tudi v naslednjem desetletju. Vso proizvodnjo serije Boxster, ki je zaradi premajhnih kapacitet ne bodo mogli realizirati v nemškem Zuffenhausnu, bo z letom 2012 prevzela graška tovarna podjetja Magna Steyr. Porsche bo dobavljal motorje in različne druge komponente. Na ta način bo tudi v prihodnje zagotovljeno polno izkoriščanje proizvodnih kapacitet v Porschejevi matični tovarni Stuttgart-Zuffenhausen. Poleg tega bodo sinergične učinke imele tudi številne dobaviteljske povezave med Porschejem in koncernom Magna: to podjetje namreč že danes za Porsche izdeluje številne pomembne komponente, od katerih velja posebej omeniti sisteme zložljivih streh in  karoserijske dele.

 

Porsche Slovenija