Porsche cayenne S na prekoazijski vztrajnostni preizkušnji

Torek, 07 Avgust 2007

Danes dopoldne je iz moskovskega rdečega trga odrinil prvi od 25 porschejev cayenne S Transsybiria. Po približno 7000 kilometrih Rallya Transsybiria naj bi 17. avgusta zaključili svojo pot v mongolski prestolnici Ulaanbataar. Za prvo tovrstno tekmovanje je Porsche pripravil 25 posebnih modelov cayenna..

Na vztrajnostni preizkušnji bodo sodelovali znani vozniki in druge slavne osebe, med njimi  Armin Schwarz (evropski prvak v reliju leta1996), René Metge (dvakratni zmagovalec relija Paris-Dakar), Rod Millen (večkratni zmagovalec ameriške gorske dirke Pikes Peak) in Saeed Al-Hajri (večkratni reli prvak Srednjega Vzhoda). Kot eden izmed sovoznikov bo prisoten tudi najbolj znani nemški televizijski sodnik  Alexander Hold (iz oddaj "Richter Alexander Hold" na Sat 1).

Vozne lastnosti novega cayenne so bile za omenjeno vztrajnostno preizkušnjo še dodatno prilagojene težkim voznim razmeram. Poleg varnostne kletke, dodatnih dovodov zraka nad motornim pokrovom in čvrste zaščite dna, so karoserijo prilagodili za vodoodpornost vse do višine oken. Primerno so ojačali tudi podvozje, na streho namestili dodatne luči in zadnji spojler. V notranjosti je najti navigacijski sistem in poseben potovalni računalnik in šotor za dve osebi.

Preizkušnja je razdeljena na 16 etap, med katerimi bo najdaljša dolga kar 950 kilometrov.