Porsche je danes zaključil proizvodnjo superšportnega hibrida 918 Spyder

Petek, 19 Junij 2015

Danes je s proizvodne linije v Porschejevi tovarni Stuttgart-Zuffenhausen zapeljal zadnji porsche 918 spyder. 21 mescev po začetku proizvodnje se je proizvodnja zaključila, a inovacije, ki jih je uporabil 918 spyder bodo zaznamovale še prihodnje generacije porschejev.

Porsche 918 spyder je bil razvit kot superšportni hibridni avtomobil, prvo predstavitev je v obliki prototipa doživel na avtomobilskem salonu v Ženevi, leta 2010. Veliko navdušenje strokove in širše javnosti je opogumilo vodstvo Porscheja, da so odobrili izdelavo. V serijski izvedbi je porsche 918 spyder predstavljal nadaljevanje serije najbolj zmogljivih Porschejevih modelov, ki so bili tudi pionirji novih tehnologij. Začelo se je z 904 carrero GTS, nadaljevalo z 959, 911 GT1 in carrero GT.

Porsche 918 spyder je za pogon uporabljal visokozmogljiv bencinski motor ter dva elektromotorja. Nudil je pet različnih načinov delovanja – od popolnoma električnega do maksimalno zmogljivega. Številne rešitve, ki jih je Porsche prvič uporabil na 918 spyderju – od toplotnega managementa preko aktivno prilagodljive aerodinamike do učinkovite uporabe kinetične energije za pretvorbo v električno energijo, bodo našle pot tudi v kasnejše Porshejeve hibridne modele. Navsezadnje pa so bile uvedene tudi nove inovacije v proizvodnji. Porscheja 918 spyder so v celoti sestavljali z brezžičnimi orodji - na primer baterijski izvijač je preko bluetootha prejemal signal s kakšnim navorom je potrebno zategniti vijak.

Plug-in hibridni pogonski sklop porscheja 918 spyder pridela 887 KM, kar je ob odličnem podvozju zadoščalo, da je septembra 2013 ta model postavil najhitrejši čas severne zanke dirkališča Nurburgring, in sicer 6 minut in 57 sekund. Rekord je še danes nepremagan. Po drugi strani je lahko 918 spyder varčen. 140-kilogramska baterija skupaj z elektromotorji omogoča vožnjo brez emisij, povprečna poraba po NEDC ciklusu pa naj bi znašala malenkost preko 3 litre.



Na koncu velja omeniti, da je pomemben sestavni del modela 918 Spyder izdelovala tudi slovenska Hydria. 


Aleksander Praper