Porsche Leipzig dosegel rekordno proizvodnjo v 2011

Ponedeljek, 13 Februar 2012

Porsche Leipzig je v letu 2011 zabeležil rekordno proizvodnjo. V obdobju od januarja do decembra 2011 so na saški lokaciji izdelali skupno 93.838 vozil, od tega 62.004 Cayennov in 31.834 Panamer. Več kot 2.400 kupcev je leta 2011 svojega porscheja osebno prevzelo v Leipzigu; ob tem so izkoristili možnost za preizkus krožne proge in zahtevnih zunajcestnih terenov, ki so pod okriljem tovarne.


"V Leipzigu smo proizvodne številke v primerjavi s predhodnim letom izboljšali za 47 odstotkov in tudi za aktualno poslovno leto pričakujemo rast proizvodnje," je povedal Wolfgang Leimgruber, član uprave za področje proizvodnje v družbi Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG. "Porsche Leipzig je zgodba o uspehu, ki se brez prekinitve nadaljuje že vse od zagona proizvodnje v letu 2002. Trenutno tovarna zaposluje preko 900 delavcev, ki skrbijo za najboljšo možno kakovost modelov Panamera in Cayenne. Da bi zadovoljili veliko povpraševanje, ta teden v tovarni prvič uvajamo delo v treh izmenah," je dodal Leimgruber. Z dodatno nočno izmeno bo v Leipzigu lahko dnevno izdelanih okrog 500 vozil.
    
"V leto 2012 vstopamo z nalogo, da delavce pripravimo na nov sistem izmenskega dela ter da naš logistični sistem in druga področja poslovanja prilagodimo povečanemu obsegu proizvodnje. Poleg tega v tovarni potekajo priprave za zagon nove modelske serije," je povedal Siegfried Bülow, predsednik poslovodstva družbe Por­sche Leipzig GmbH. "Tovarno bomo razširili za proizvodnjo modela Cajun. Vsi znaki so usmerjeni v rast proizvodnje."

Porsche bo več kot 500 milijonov evrov investiral v razširitev saške lokacije, ki bo do leta 2013 postala celovita tovarna z lastno lakirnico in karosernico. Za projekt Cajun bodo v Leipzigu dodatno odprli 1.000 novih delovnih mest. Iskanje in usposabljanje novih kadrov je zato pomembna točka na seznamu prihodnjih nalog.

"Zelo se trudimo, da bi našli najboljše strokovnjake v regiji, Nemčiji in na mednarodni ravni. Nove sodelavce iščemo predvsem za strokovna področja zagotavljanja kakovosti, izdelave karoserij in logistike. Pred nami je leto, ki bo delovno, napeto in v katerem bomo tudi proslavljali," je dodal Bülow. Porsche Leipzig letos namreč slavi deseto obletnico proizvodnje, zato bodo na območju tovarne in v mestu celo leto potekale številne prireditve.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper