Porsche širi tovarno v Leipzigu zaradi proizvodnje cajuna

Sreda, 19 Oktober 2011
Predstavniki Porschejevega vodstva so položili temeljne kamne za širitev proizvodnje v Leipzigu, zaradi uvedbe novega modela Cajun, ki bo prodajno pot pričel konec leta 2013. V proizvodnjo porsche cayuna bodo vložili 500 milijonov evrov, postavili 17 hektarov velik proizvodni obrat ter zaposlili 1000 delavcev.



Porsche cayuna bodo izdelovali v Leipzigu, poleg modelov Cayenne in panamera. Z njim bo Porsche razširil svojo ponudbo športnih terencev med manjša in cenovno dostopnejša vozila kot je trenutno edini SUV Cayenne. Zato predvidevajo, da bo Cajun pritegnil številne nove, mlade kupce porschejev, hkrati pa bo v ta segment uvedel tipično Porschejeve dinamične in oblikovne lastnosti ter visoke kakovostne standarde.

Porsche se je za gradnjo tovarne v Leipzigu odločil leta 1999, leta 2002 pa so v njej že pričeli izdelovati model Cayenne. Leta 2009 je sledila še panamera in do danes je iz tega obrata skupno zapeljalo že preko 420.000 porschejev. Porsche je v proizvodno linijo v Leipzigu doslej investiral okoli 280 milijonov evrov, z novo, še večjo investicijo pa bodo dodali še tehnološko napredno lakirnico in druge dele obrata, ki bodo vsi energetsko tvorili enega najbolj učinkovitih proizvodnih obratov na svetu.