Porscheju nagrada »Red Dot: Best of the Best«

Torek, 26 Junij 2007

Družba Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG iz Stuttgarta je v ponedeljek, 25. junija 2007, prejela še eno priznanje za design. Muzej z nazivom Red Dot Design Museum v okviru oblikovalskega centra nemške dežele Severno Porenje – Vestfalija je modelu Porsche 911 Targa 4 podelil nagrado »Red Dot: Best of the Best«. .

Mednarodna žirija to najvišje priznanje podeli le absolutno najboljšim izdelkom, ki na svojem področju nakazujejo smer prihodnjega razvoja. Med več kot 2.500 prijavljenimi izdelki jih je le 43 prejelo ta pečat kakovosti. Strokovnjaki so pri avtomobilu Porsche 911 Targa 4 še posebej izpostavili kreativnost, inovativnost in visoko kakovost izdelka.

Nagrajeni Porsche 911 Targa 4 si je od 26. junija do 23. julija 2007 mogoče ogledati na posebni razstavi z naslovom Design na odru – prejemniki nagrade Red Dot: produktni design 2007. Razstava je na ogled v essenskem muzeju z nazivom Red Dot Design Museum na območju premogovnika Zollverein, ki je eden od spomenikov svetovne kulturne dediščine.

 

Porsche Slovenija