Posodobitev modelnih serij BMW za pomlad 2013

Petek, 01 Februar 2013

BMW bo spomladi 2013 svojim strankam ponudil še več užitka v vožnji in še bolj raznovrstne modelne serije z dodatnimi različicami motorjev in pogonskih sistemov, razširjenim sklopom opreme in novimi privlačnimi elementi BMW ConnectedDrive.

Nova ponudba motorjev v seriji 3 touring
Ponudba bencinskih motorjev za BMW serije 3 Touring bo obsegala vse od osnovnega BMW 316i Touring  (100 kW/136 KM) pa do novega najzmogljivejšega modela BMW 335i Touring (225 kW/306 KM). Serija motorjev se bo okrepila z dvema dizelskima različicama BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring (120 kW/163 KM) in BMW 325d Touring (160 kW/218 KM). Ta različica motorja se bo predstavila istočasno za limuzino BMW 325d. Stranke se bodo spomladi 2013 lahko odločile tudi za nov BMW serije 3 Touring z inteligentnim štirikolesnim pogonom; že vse od začetka bo na voljo pet različic xDrive.

Ofenziva BMW xDrive
BMW krepi svojo modelno ponudbo s štirikolesnim pogonom: modelni seriji BMW serije 3 se bo skupno pridružilo šest dodatnih različic xDrive: BMW 335i xDrive Touring, BMW 320i xDrive Touring, BMW 328i xDrive Touring, BMW 320d xDrive Touring in BMW 330d xDrive kot limuzina in touring.

BMW serije 6 bo v svojih vrstah pozdravil nove štiri modele s štirikolesnim pogonom. Na trg prihajajo BMW 640i xDrive Cabrio, BMW 640i xDrive Coupé in BMW 640i xDrive Gran Coupé – vse poganja šestvaljni vrstni bencinski motor z močjo 235 kW/320 KM – ter BMW 640d xDrive Gran Coupé, čigar šestvaljna vrstna dizelska enota razvije 230 kW/313 KM. Spomladi 2013 se bo paleta štirikolesno gnanih BMW-jev torej povečala na  74 vozil.

35 modelov BMW z emisijami EU6.
Spomladi 2013 se bo povečalo tudi število modelov BMW, ki v sklopu osnovne opreme dosegajo normativ EU6, ki bo vstopil v veljavo leta 2014.

Novi BMW Z4
Z novimi elementi zunanjosti, detajlnimi izboljšavami notranjosti, novim paketom opreme in novo osnovno različico motorja je BMW Z4 pripravljen, da spomladi 2013 vstopi na trg še bolj privlačen. Poleg novega paketa posebne opreme Design Pure Traction so na voljo tri nove barve karoserije.

Limited Edition Lifestyle za BMW serije 1 Coupé in Cabrio
Predstavitev različic modela Limited Edition Lifestyle pa bo spomladi 2013 še bolj izpostavila individualnost modelov serije 1. Domiselno vgrajen sklop elementov zunanjosti in notranjosti bo poudarjal estetiko obeh modelov. Poleg posebnih zunanjih barv, drugačnega videza ledvičk, kromiranih letev, platišč, zaključkov izpuhov, ki bodo plemenitili kupeje, bo kabrio dobil tudi posebne barve platnene strehe. V notranjosti so usnjenim dekoracijam namenili tobačno rjavo barvo, dodali so bele kontrastne šive, okrasne letve  in ploščice »BMW Limited Edition«.

Nov navigacijski sistem Professional za BMW serije 6, BMW X3 in BMW serije 1.
Najnovejša generacija navigacijskega sistema Professional je sedaj zaradi izjemno zmogljivega procesorja še hitrejša, ponuja dodatne funkcije prikaza poti in nemudoma pritegne s svojo tridimenzionalno grafiko. Trdi disk so povečali na 20 GB, poenostavili uporabo in dodali nove funkcije, vključno z dodatnimi funkcijami prepoznavanja govora. Preko narekovanja za zapis voznikovih besed se besedilo lahko pošlje preko SMS ali e-pošte.

Spremembe opreme
Pomlad 2013 bo prinesla sklop novih paketov opreme za različne modelne serije BMW. Ostali paketi bodo razširjeni z dodatnimi komponentami in bodo ponujali dodatne finančne ugodnosti pri izbiri posameznih opcij.

BMW serije 6 bo pridobil možnost multifunkcionalnega prikaza instrumentov, ki se prilagaja izbranemu načinu upravljanja vozne dinamike COMFORT, ECO PRO ali SPORT.

Novi BMW Head-Up projektor se pridružuje funkcijam ConnectedDrive, ki bodo spomladi 2013 na voljo za BMW X3. Najnovejša generacija sistema uporablja celoten barvni spekter za prikaz grafik in simbolov, kar zagotavlja izjemno realističen prikaz.

BMW je v ZDA leta 1997 in v Evropi leta 1999 postal prvi proizvajalec avtomobilov na svetu, ki je predstavil razširjen sistem klica v sili s samodejnim prepoznavanjem lokacije vozila. Sedaj pa je najnovejša različica tega sistema BMW ConnectedDrive, ki vključuje tudi funkcijo prepoznavanja vrste nesreče, vključena v osnovno opremo za vse modele BMW serije 6 in novi BMW serije 3.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper