Poštarji na Švedskem vozijo Fiatove fiorine

Četrtek, 23 Julij 2009
Po pogodbi med Fiat Group Automobiles in švedskim podjetjem za poštne storitve Posten, bodo pošiljke na Švedskem dostavljali s 3.000 vozili Fiat Fiorino 1.3 Multijet s 6 stopenjskim pol-samodejnim menjalnikom Comfort-matic.

Uradna predaja prvega vozila iz nove flote je bila v juniju, na sedežu podjetja Posten v Stockholmu. Vozilo je Andreasu Falkenmarku, izvršnemu direktorju podjetja Posten, predal Lorenzo Sistino, izvršni direktor Fiat Automobiles in Fiat Professional. Posten je s 30.000 zaposlenimi eno največjih podjetij na Švedskem, po svojih kakovostnih storitvah pa je znano po vsem svetu.

Značilna rumena barva karoserije vozil švedske pošte je le ena od mnogih prilagoditev, ki jih omogočajo lahka dostavna vozila Fiat. Vrsta sprememb v razvoju modela omogoča, da je vozilo kar najbolje prilagojeno specifičnim nalogam ter geografskim področjem, kot na primer prilagojena osvetlitev notranjosti z visoko-zmogljivimi LED lučmi in poseben paket opreme, ki izboljšuje vidljivost, uporabnost ter praktičnost v kabini. Dostavna vozila za švedski Posten se razlikujejo tudi po tem, da imajo volan na desni, kar vozniku poenostavlja dostavo pošiljk.

Pogodba za 3.000 vozil ponovno dokazuje zmagovalne karakteristike Fiata Fiorino 1.3 Multijet, ki se ponaša tudi z nazivom dostavnika leta 2009 “Van of the Year 2009”. Floti vozil podjetja Posten bo podporo nudila mreža 31 pooblaščenih prodajalcev in 104 pooblaščeni serviserji Fiat Professional, ki so razpršeni po vsej Švedski, na voljo pa imajo tudi asistenco 24-7.



Avto Triglav