Prihaja nova generacija corvette!

Petek, 19 Oktober 2012

Podjetje Chevrolet je potrdilo, da bo sedma generacija modela Corvette prvič predstavljena v nedeljo, 13. januarja 2013 v Detroitu. V znak začetka odštevanja do predstavitve je Chevrolet predstavil novi logotip v obliki prekrižanih dirkalnih zastavic, ki bo krasil model Corvette letnika 2014.


Razvoj logotipov modela Corvette od začetka do danes.

"Popolnoma nova, že sedma generacija modela Corvette si je zaslužila nov znak", pravi Ed Welburn, podpredsednik globalnega oddelka za oblikovanje pri GM. "Novi logotip v obliki prekrižanih dirkalnih zastavic izraža značaj novega modela Corvette. Zastavici sta bolj sodobnega in tehnološkega videza ter bolj podrobno oblikovani kot prej – izražata obsežno preoblikovanje celotnega vozila."

Novi logotip v obliki prekrižanih dirkalnih zastavic je bil predstavljen na dirkališču Road Atlanta, ko je moštvo Corvette Racing praznovalo prepričljivo zmago v ameriškem prvenstvu tovarniških avtomobilov serije Le Mans GT. Chevrolet si je priboril naslov med proizvajalci, Corvette Racing med moštvi, Oliver Gavin in Tommy Milner pa v razvrstitvi dirkačev, saj sta si v devetih dirkah, ki so bile pred Petit Le Mans, zaključkom letošnjega prvenstva ALMS, priborila štiri zmage. S temi naslovi je moštvo Corvette Racing postalo najuspešnejše v zgodovini prvenstva ALMS, s skupno 77 zmagami v svojem razredu, osmimi naslovi prvaka ter devetimi naslovi izdelovalca od leta 2001. Moštvo je od leta 2001 zabeležilo tudi sedem zmag v svojem razredu na dirki 24 ur Le Mansa. Moštvo Corvette Racing bo prihodnje leto v prvenstvu ALMS tekmovalo še z modelom C6.R, saj bo C7.R na dirkalne steze predvidoma zapeljal šele leta 2014.

»Zmaga v prvenstvu ALMS z modelom Corvette C6.R v hudi konkurenci izdelovalcev, kot so Ferrari, Porsche in BMW, je odličen poslovilni uspeh šeste generacije modela Corvette,« pravi Tadge Juechter, glavni inženir modela Corvette. "Sedma generacija modela Corvette bo gradila na tem uspehu. Z novim modelom Corvette smo si zadali izdelati športni avtomobil, ki se bo po obliki, izpopolnjenosti, učinkovitosti in občutku pri vožnji lahko meril z vsemi svetovnimi znamkami. Zato je nova corvette popolnoma prenovljena. Od modela C6 je model C7 podedoval samo dva dela – zračni filter za kabino in zadnji zapah odstranljive strehe."


Prva in aktualna šesta generacija chevrolet corvette. Loči ju skoraj šestdeset let!

Logotip v obliki prekrižanih zastavic je zaščitni znak modela Corvette že od uvedbe leta 1953. Logotip sta vedno sestavljali dve zastavici, kockasta dirkalna zastavica ter zastavica s Chevroletovim metuljčkom in francosko lilijo. Oblikovno se je z leti spreminjal, a je v takšni ali drugačni obliki od leta 1953 do danes krasil več kot 1,5 milijona avtomobilov modela Corvette. Pri sedmi generaciji modela Corvette, imata zastavici bolj tehnološke in ostre poteze ter videz plapolanja vetru, ki odraža tudi avtomobilovo hitrost. Zastavici sta tudi natančneje izrisani, s skrbjo za podrobnosti, globino in barvo.

V prihodnjih tednih bo na voljo več informacij in video vsebin o modelu Corvette na strani www.one13thirteen.com. Ljubitelji se lahko pridružijo razpravam o novem modelu Corvette in spremljajo objave v družabnih omrežjih Facebook (facebook.com/corvette) in Twitter @Chevrolet(#Corvette).

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Video: