Prihaja novi kompaktni Chevrolet imenovan Cruze

Ponedeljek, 14 Julij 2008

Pri Chevroletu so razkrili, da se bo njihova nova pridobitev v kompaktnem segmentu imenovala Cruze. Novi Chevrolet se bo svetu prvič predstavil na pariškem avtomobilskem sejmu v začetku oktobra. .

Model Cruze je razvila ekipa oblikovalcev in inženirjev s celega sveta, izdelovali pa ga bodo na različnih lokacijah po svetu. Cruze v dolžino meri skoraj 4,6 metra in nudi prostorno notranjost in prtljažnik petim potnikom, kar mu daje prednost pred konkurenco v kompaktnem segmentu.

Za Cruza so značilne Chevroletove nove globalne oblikovalske poteze, ki bodo tudi v prihodnosti razpoznavni element vozil z logotipom v obliki zlate pentlje. Z visokimi varnostnimi standardi in izredno kakovostno izdelavo bo Chevrolet ponovno izpolnil pričakovanja o zelo privlačnem in kakovostnem paketu.

Novi Chevrolet Cruze bo prišel na evropsko tržišče spomladi 2009, na druga svetovna tržišča pa nekoliko kasneje. Za Rusijo, ki predstavlja največji Chevroletov evropski trg, bodo od poletja 2009 naprej novega Cruza izdelovali tudi v novem obratu podjetja GM v St. Petersburgu.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana