Prius ponovno na vrhu angleške raziskave zadovoljnosti kupcev

Torek, 03 Junij 2008

Toyotin Prius je že prejel drugo nagrado organizacije J.D. Power and Associates, saj je dosegel najboljši rezultat med posameznimi modeli v študiji o zadovoljstvu strank v Veliki Britaniji 2008 in ohranil položaj, ki ga je zasedel leta 2007.. Prius je prejel rezultat 901 od 1000 možnih točk, pri čemer so se njegovi lastniki predvsem osredotočili na kakovost in zanesljivost modela.

»Model Prius se že ponaša z ikonskim statusom, ki so ga oblikovale njegove ekoloških prednosti; sedaj pa dokazuje, da je prav tako slogan za zanesljivost in zadovoljstvo,« je dejal gospod Steve Fowler, urednik revije What Car? »Prius prinaša številne prednosti, ki jih najbolj cenijo današnji kupci: je okolju prijazen, zmerno varčen in sočasno izjemno zanesljiv in lastniku prijazen.«

Toyota je med blagovnimi znamkami zasedla skupno četrto mesto, zahvaljujoč dobrim rezultatom svoje celotne serije vozil. Model Aygo je, tako kot Prius zasedel vodilni položaj v svojem segmentu, medtem, ko so modeli Yaris, Corolla in RAV4 zasedli drugo mesto v svojih kategorijah, model Verso pa tretjo mesto v seriji večnamenskih vozil (MPV).

Gospod Miguel Fonseca, generalni direktor družbe Toyota (GB), je dejal: “Velik poudarek postavljamo na zadovoljstvo kupcev, v vsakem aspektu njihovega lastniškega doživetja. Rezultati študije J.D. Power and Associates in nagrada, ki jo je prejel model Prius nam predstavljajo dokaz za delo, ki ga je opravilo celotno podjetje in naše osrednje omrežje, ki z izjemnimi storitvami podpira odlične izdelke. Ta dosežek razumem kot odobritev hibridne tehnologije kot pogonskega vira tako sedanjosti kot prihodnosti.«

Študijo o zadovoljstvu kupcev v Veliki Britaniji 2008 organizacije J.D. Power and Associates je oblikovalo preko 16.000 odgovorov, ki so jih podali lastniki vozil 28 blagovnih znamk in 100 posameznih modelov, ki so bila registrirana med septembrom 2005 in avgustom 2006.

 

Toyota Adria