Prodanih že več kot 2 milijona vozil aktualne BMW-jeve serije 5

Sreda, 20 April 2016

Že vse od uvedbe na trg, leta 2010, je zdaj šesta generacija BMW serije 5 pobirala številne nagrade in zadnjih šest let prodajno vodila segment »premium« poslovnih avtomobilov. Doslej so prodali več kot dva milijona vozil, zaradi česar je postala najbolj uspešna generacije BMW serije 5 v zgodovini. V primerjavi s prejšnjo generacijo se je prodaja povečala za več kot 42 odstotkov.

Od začetka proizvodnje BMW serije 5, torej od leta 1972, je bilo prodanih skupno več kot 7,5 milijona
vozil. Zato je ta serija eden izmed odločilnih dejavnikov v zgodbi o uspehu podjetja BMW. Samo v lanskem letu se je več kot 347.000 strank po vsem svetu odločilo za BMW serije 5 limuzina, BMW serije 5 touring ali BMW serije 5 gran turismo. Serija svojo izredno priljubljenost delno dolguje široki paleti 4-, 6- in 8-valjnik bencinskih ter dizelskih motorjev. Širok spekter sega od BMW 518d do BMW M5, obenem pa je BMW serije 5 na voljo bodisi s pogonom na zadnja kolesa ali s štirikolesnim pogonom BMW xDrive.

V šestih letih prodaje je aktualni BMW serije 5 pridobil tudi več nagrad in priznanj tako s strani strokovne žirije, kot bralcev, kupcev ali oblikovalskih komisij.
 

Aleksander Praper

Galerija