Prva nova corvette stingray prodana za 1 milijon dolarjev!

Nedelja, 27 Januar 2013

Dobrodelna dražba petih Chevroletovih športnih avtomobilov, med katerimi je bila tudi prva serijsko izdelana nova corvette stingray, je skupno dosegla 2,14 milijona dolarjev izkupička.

Zvezda dražbe je bila nova corvette stingray, katere serijska številka se je končala z 0001. Kupil jo je poslovnež, lastnik NASCAR ekipe Rick Hendrick. Zanjo je odštel kar 1,05 milijona dolarjev, Chevrolet pa jih je namenil za College for Creative Studies, torej eni najbolj znanih institucij na področju industrijskega in transportnega dizajna.

Preostali štirje prodani avtomobili so bili:

  • Turkizna corvette letnik 1958, katere lastnik je bil predsednik General Motorsa, Dan Akerson. 270.000 dolarjev bo Chevrolet namenil organizaciji Habitat for Humanity, ki si prizadeva izboljšati življenjske razmere v detroitski soseski Morningside Commons
  • COPO camaro convertible, letnik 2012 – zadnji izmed 69 izdelanih tovarniških drag-dirkalnikov in eden izmed le dveh kabrioletov. Zanj so iztržili 400.000 dolarjev, namenili pa jih bodo American Heart Association (organizaciji za srčne bolnike).
  • Individualno opremljena Corvette 427 Convertible Collector Edition, letnik 2013, ki jo je naročil slavni kuhar Guy Fieri, je bila prodana za 270.000 dolarjev, izkupiček pa gre  programu Cooking With Kids, ki ga izvaja Fundacija Guy Fieri.
  • Prvi izdelani chevrolet camaro ZL1 convertible je bil na dražbi prodan za 150.000 evrov. Chevrolet bo vest a denar namenil organizaciji Achilles Freedom Team of Wounded Veterans, ki pomaga poškodovanim vojnim veteranom, da tekmujejo v atletiki.

Aleksander Praper