Prvi evropski lastnik chevroleta volta se že vozi

Četrtek, 22 Marec 2012

Lastnik prvega chevroleta volta, ki je bil prodan v Evropi, je podjetnik, ki ljubi kavo in avtomobile. Emanuel Probst z nakupom električnega vozila s podaljšanim dosegom ni samo zmanjšal svoje odvisnosti od bencina, temveč je svojo ljubezen do natančne izdelave in oblikovne odličnosti usmeril v podporo električnim vozilom.



»Volt je vznemirljiv, ker je prvi svoje vrste,« pravi Emanuel Probst. »Gre za prelomno zasnovo s praktičnimi prednostmi, ki ne vplivajo na moj življenjski slog. Trenutno je volt preprosto najboljša rešitev za brezskrbno električno vožnjo na celem svetu

Chevroletov model Volt, vzporedni model z Oplovo ampero, je prejemnik številnih nagrad, med drugim tudi nagrade »Evropski avtomobil leta 2012«. Z dosegom prek 500 km, s polnim akumulatorjem in funkcijo podaljšanja dosega, chevrolet volt predstavlja alternativo tako hibridnim kot tudi popolnoma električnim vozilom.

Emanuel, ki živi v Švici in je znan kot ljubitelj avtomobilov, čuti posebno ljubezen do ameriških vozil, vendar v inovativnih in praktičnih voltovih tehnologijah ter njegovi domišljeni obliki vidi tudi možnosti varčnejšega izkoriščanja naravnih virov in navdih za energetsko varčne tehnologije tudi na drugih področjih vsakdanjega življenja, na primer pri aparatih za kavo. Kot generalni direktor družbe JURA, svetovno znanega proizvajalca aparatov za kavo, izjemno obliko vidi kot ključen vidik vsebine blagovne znamke JURA.

»V ameriške avtomobile sem se zaljubil ob gledanju ameriških filmov iz 60. let prejšnjega stoletja,« pravi Probst. »Imam več avtomobilov, vključno s klasično limuzino in dvema prestižnima avtomobiloma, vendar moramo ohranjati korak s časom in gledati v prihodnost. Uporaba bencina za vsakodnevno vožnjo na delo je potratna. Vsak liter, ki je še ostal, moramo čim bolje izkoristiti in chevrolet volt je odlična rešitev za vsakodnevno vožnjo

»Za model Volt sem prvič slišal pred dvema letoma in takoj mi je bila všeč zamisel, da bi imel električni avtomobil s funkcijo podaljšanja dosega, ki te nikoli ne pusti na cedilu. Pri voltu ni nikakršne potrebe po stalnem izračunavanju dosega, kar mi je zelo pomembno, saj ga potrebujem za dnevno vožnjo na delo,« pravi Emanuel.

Volta je prvič videl na lanskem ženevskem avtomobilskem salonu, kjer so ga navdušile izredna skrb za podrobnosti, uporaba kakovostnih materialov in izjemne tehnične lastnosti. »Takrat sem se odločil, da bom postal prvi evropski lastnik volta,« še dodaja. Po nekaj tednih nagovarjanja družbe Chevrolet Suisse, naj mu proda prvega Volta v Evropi, so Emanuela nagradili s poskusno vožnjo razstavljenega vozila in nemudoma ga je naročil.

»Dobil sem priložnost za preizkus in takoj me je navdušil. Menim, da je Volt edino električno vozilo s smiselno zasnovo. Moji družini je všeč, da se vozimo tiho in na električni pogon, ne da bi to vplivalo na naš življenjski slog ali naravne vire. Volt nima kričeče oblike, privlačen je prav zaradi zadržane in intuitivne oblike, kakršna je na primer značilna za iPad. To velja tako za konzolo in glavni zaslon z upravljanjem na dotik kot tudi za vzvratno kamero

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper