PSA bo investiral 90 milijonov v proizvodnjo novega enoprostorca

Sobota, 30 November 2013

Denis Martin, direktor industrije, in Gilles Le Borgne, direktor raziskav in razvoja skupine PSA Peugeot Citroën, sta na svetu delavcev proizvodnega obrata Rennes-La Janais objavila novico o investiciji, ki bo namenjena proizvodnji novega vozila v tej tovarni.

Investicija v znesku 90 milijonov evrov bo namenjena proizvodnji novega vozila iz tržnega razreda kompaktnih vozil znamke Peugeot. To vozilo bo nadomestilo aktualni model Peugeot 5008.

Proizvodnja bo potekala na konstrukcijski osnovi oziroma platformi EMP2, v razvoj katere je bilo investiranih 630 milijonov evrov. Z njo bodo pričeli sredi leta 2016. Prodaja vozila, ki je bilo dodeljeno proizvodnemu obratu v mestu Rennes, bo stekla konec leta 2016, tako v Evropi kot tudi na mednarodnih trgih.

Za leto 2017 se načrtuje, da bo letna proizvodna količina narastla na 70.000 enot, s čimer bo ta tovarna v tistem obdobju proizvedla več kot 100.000 vozil letno.

Med objavo te novice je Denis Martin povedal: "Z največjim veseljem danes potrjujem, da je bilo Rennesu dodeljeno novo vozilo, tako kot je to obljubil že Philippe Varin novembra 2012. Skupina se je v okviru svoje nove družbene pogodbe zavezala z velikimi obljubami, še posebej kar zadeva dodelitve novih vozil svojim francoskim tovarnam. Danes je tu dokaz, da svoje obljube tudi držimo."
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper