PSA Peugeot Citroen vodilni po prijavi patentov

Sobota, 27 Marec 2010

PSA Peugeot Citroën se že tretje leto zapored potrjuje kot družba z največ prijavljenimi patenti v Franciji. Po najnovejši objavi Nacionalnega inštituta industrijske lastnine je PSA Peugeot Citroen leta 2009 prijavil 1265 patentov, 304 več kot v 2008.   

Navkljub težkemu gospodarskemu okolju, družba PSA Peugeot Citroen odločno pripravlja svojo prihodnost in vlaga v nove izzive avtomobilske industrije. Objavljeno prvo mesto kaže na intenzivno dinamiko družbe na področju inovacij, pa tudi na angažiranost inženirjev in tehnikov.

Novi patenti se pridružujejo številnim inovacijam, ki jih družba razvija s ciljem biti korak spredaj na področjih ponudbe nizkoizpušnih avtomobilov in dizajna.

Patenti pokrivajo vsa področja avtomobila in kažejo strateške smernice družbe:  

  1. nižji izpuh CO2 z učinkovitejšim motorjem  
  2. privlačni avtomobili z inovativno notranjostjo
  3. varnost z učinkovitejšim zavornim sistemo

“Za družbo PSA Peugeot Citroen predstavlja zavezanost inovacijam prednost in resnični potencial za različnost”, pravi Marc-Duval Destin, podpredsednik Naprednega raziskovanja in inženiringa.

Leta 2009 je PSA Peugeot Citroen raziskavam in razvoju (R&D) namenil 2,1 milijarde €, kar predstavlja 5,9% prihodkov avtomobilske dejavnosti.

 

Peugeot Slovenija